links Joop Middelweerd en rechts Paul Robben
links Joop Middelweerd en rechts Paul Robben Rina Knopper
Vrijwilligers in beeld

Joop Middelweerd en Paul Robben

17 juni 2021 om 16:10 Maatschappelijk

Naam: Joop Middelweerd (71) voorzitter en mede- oprichter TC ’t Goy en Paul Robben (67) bestuurslid

Dagelijks leven Beiden met pensioen, Joop voorheen werkzaam in de bouw en als beheerder sportlocaties en Paul als arts en hoogleraar.

Vrijwilligerswerk: bij TC ‘t Goy

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar van de Vrijwilliger. In deze rubriek, ‘Vrijwilliger in beeld’, vertellen vrijwilligers wat ze doen en waarom.

Het is een prachtige zaterdagmorgen als de heren Joop Middelweerd en Paul Robben plaats nemen op het terras van tennisclub ’t Goy om te vertellen wat hun vrijwilligerswerk bij de club inhoudt.

Joop vertelt ,,De hele club draait op vrijwilligers. Ik ben 27 jaar geleden begonnen met de club. In eerste instantie heb ik bij het jeugdvoetbal gezeten maar toen mijn kinderen naar de senioren gingen, vroeg ik mij af of ik wat anders kon doen. Wij zijn toen met een man of 10 hier in De Ploeg bij elkaar gaan zitten en hebben toen het plan opgevat om hier op het schapenweitje een tennisbaan aan te leggen. Het resultaat was twee banen en een afdakje. Maar wij wilden ook een open toernooi kunnen spelen, dan heb je drie banen nodig. En een kantine, want zonder kantine komt er niemand naar de tennis. Wij hebben toen een stukje grond van boer van der Horst gekocht zodat wij een extra baan aan konden leggen. Gelijktijdig hebben wij met veel vrijwilligers deze kantine gebouwd. Het jaar erop hadden wij een toernooi waar de hele buurt graag op af kwam. Alles wat je doet moet je met plezier doen, ook dit vrijwilligerswerk. Maar ik doe het graag want je vindt niet snel een tennisclub waar de leden je zo hartelijk ontvangen en de sfeer zo gemoedelijk is. Zeker voor iemand die wil starten met tennis is dat fijn, je kunt hier zeven dagen per week terecht, er bijna altijd plek.”

Paul: ,,In 2002 ben ik verhuisd naar Houten en ik wilde lid worden van een tennisclub. Iemand uit de straat raadde mij deze tennisclub aan. Juist het persoonlijke en de gezellige sfeer spreekt mij aan. Maar ik vind dat als je lid bent van zo’n club dat je ook je steentje moet bijdragen. Daarom heb ik plaats genomen in het bestuur. Wij doen ook samen met andere clubs zoals de VV ’t Goy, de carnavalsvereniging en zij-actief, wij hebben de nieuwe ledverlichting ook kunnen regelen samen met de voetbalvereniging. Je voelt je meer betrokken bij een club als je ook vrijwilligerswerk doet.”

Het is ook in de ‘aard van het beestje’ dat ze vrijwilligerswerk doen. Mensen die al druk zijn doen er vaak ook nog iets extra’s bij. Op de vraag of je het vrijwilligerswerk aan kunt raden zegt Joop: ,,Het moet in je zitten anders hoef je er niet aan te beginnen. Ik vind het fijn om met andere mensen iets neer te zetten. Ik ben trots als alles weer netjes is hier.”

11 juli start er weer een activiteit daar mogen ook niet leden op inschrijven: Eerst een clinic van WeTennis (de tennisschool) en daarna een brunch om vervolgens vrij te tennissen. Maak kennis met tennis zeg maar.

Voor de onderlinge toernooien kan men zich per 1 juli inschrijven op toernooi.nl

door Rina Knopper

advertentie
advertentie