Afbeelding
Motorclub Nieuwegein

Openingsrit Motorclub Nieuwegein op 19 juni

14 juni 2021 om 16:00 Activiteiten

HOUTEN/NIEUWEGEIN Op zaterdag 19 juni vindt de officiële opening van het 46e motorseizoen plaats bij de Motorclub Nieuwegein. Door de corona later dan in andere jaren, maar om 10.30 uur opent de voorzitter die dag door het traditioneel hijsen van de vlag het motorseizoen 2021. Daarmee wordt het jaarprogramma van de club officieel geopend.

,,Ben jij op zoek naar een motorclub dat elke maand meerdere ritten organiseert en ook enkele malen per jaar een lang weekeinde in het buitenland, dan kun je nú kennis maken met onze club. Alle motorrijders uit Nieuwegein en wijde omgeving zijn van harte welkom om met ons mee te rijden. De deelname is gratis.”, vertelt Rinus de Jager, voorzitter van de club. 

Voorafgaand aan de rit is er koffie of thee met lekkers voor alle deelnemers. Na 10.30 uur vertrekken de deelnemers in groepjes van max 5 personen, begeleid door ervaren motorrijders. De rit gaat langs de mooiste landelijke kronkelwegen en is zo’n 165 km. Rond 16.00 uur is iedereen weer terug.

Tijdens de koffie/thee- en lunch-stop wordt niet alleen iets verteld over wat de club zoal doet tijdens het motorseizoen, maar ook hoe ze in de winter contact met elkaar houden, zoals cursussen, thema-avonden of gezellig samen zijn.

Motorclub Nieuwegein (MCN) is een vereniging en is opgericht in 1975. Het ledenaantal ligt momenteel rond de 75 leden. ,,Motorrijden met de motorclub is leuk, maar rijden in clubverband houdt ook in dat men, voor de eigen veiligheid en die van anderen, over een goede motorbeheersing beschikt en men zich aan bepaalde regels kan houden. Ook dat is te leren.”

Dit en heel veel andere dingen over de club zijn ook te lezen op de website www.motorclubnieuwegein.nl.

Voor de rit is iedereen op zaterdag 19 juni welkom vanaf 10.00 uur.  Het adres van het clubhuis is Petanquecentrum, Galecopperzoom 1, Nieuwegein.

Kijk voor de route op www.petanque.nl.

Wil je vooraf de route van de tocht ontvangen voor op je navigatie, stuur dan een mail aan mcn.petervandervoorn@hotmail.nl .Voor verdere info: tel. 06-51516894.

Op zondag 27 juni organiseert de MCN een sponsorrit ten bate van Wensambulance Utrecht. Belangstelleden zijn dan vanaf 9.30 uur welkom bij de Petanque voor een rit van circa160 km.

Afbeelding
advertentie
advertentie