Clarine Leskens
Clarine Leskens Notariskantoor Stigter & Leskens B.V.

Bijeenkomst ‘Je kind met een beperking wordt 18. Hoe regel ik het erfrecht?’

10 juni 2021 om 07:58 Activiteiten

HOUTEN Vanaf 18 jaar is iedereen voor de wet meerderjarig, ook jongeren met een beperking. Het volwassen worden gaat samen met veel veranderingen en consequenties. In een aantal sessies nemen Steunpunt Mantelzorg Houten, onderdeel van ‘van Houten&co’, en Belangenvereniging Sien je mee door de ‘wir war’ van wet- en regelgeving en de daaruit voortkomende veranderingen rondom: Wonen, Werk en Inkomen. Op maandag 21 juni organiseren zij samen een online bijeenkomst met het thema ‘Erfrecht’ van 19.30 tot maximaal 21.00 uur.

Deze avond zal Notaris Mevrouw mr. C.C. (Clarine) Leskens van Notariskantoor Stigter & Leskens B.V. de bezoekers inwijden in de juridische wereld van het erfrecht. Ze krijgen antwoord op vragen zoals: Moet ik een testament opstellen in verband met de situatie van mijn kind? Is het verstandig om mijn zoon of dochter als erfgenaam te benoemen? Kan zijn of haar erfdeel worden beperkt? Aan het einde van de webinar is er de mogelijkheid om kort na te praten. Wie vragen vooraf heeft kan deze bij de aanmelding alvast toevoegen.

De bijeenkomst is digitaal, via ZOOM. Opgeven kan via onderstaand e-mailadres, waarna de dag voor de bijeenkomst een link wordt toegestuurd, met instructie hoe in te loggen.

In de tweede helft van 2021 volgen de thema’s: ‘Mijn kind met een beperking wordt 18, wat moet ik allemaal regelen’ en ‘Mijn kind met een beperking wordt 18, wonen en werk’. 

Voor meer informatie kan men contact opnemen met ‘van Houten&co, Marja Vlaanderen, 030-7001500. Mailen kan ook naar steunpuntmantelzorg@vanhoutenenco.nl.

advertentie
advertentie