Handbal Houten - Hellas
Handbal Houten - Hellas Hanna Koops

Houten toont veerkacht en pakt de overwinning tegen Hellas

31 mei 2021 om 08:45 Overig

HOUTEN Zaterdagavond speelde The Dome/Handbal Houten voor de tweede maal in deze alternatieve competitie tegen IMTO Benelux Hellas. De eerste wedstrijd was superspannend en trok Houten uiteindelijk met één punt verschil aan het langste eind. Hellas speelde toen zonder de geblesseerde Houtense keeper Caspar Hovingh, die er dit keer gelukkig wel bij is.

Ondanks dat het eerste doelpunt voor Hellas is, begint Houten goed aan de wedstrijd. Aanvoerder Ruben de Bok is in de beginperiode unstoppable en scoort aan de lopende band. Daarnaast zijn er goede reddingen van keeper Bjorn Brachten in sommige gevallen gevolgd door snelle tegenaanvallen met doelpunten van Rogier Teeuwissen, Lars van Driel en Nils Idema. Hierdoor lopen de Houtenaren uit naar een mooie 8-4 voorsprong.

Daarna wordt het rommeliger bij de geelzwarten wat Hellas de gelegenheid geeft om, soms met prachtige doelpunten, gelijk te komen: 8-8 en vervolgens 13-13. Uiteindelijk pakken ze zelfs brutaal de leiding en wordt er met 15-17 gerust. Trainer/coach Freek Gielen is dan ook niet blij met het vertoonde spel. Spannend is het wel.

In de tweede helft staat Tim Klinkenberg onder de lat en hij begint gelijk met een redding. Er wordt om en om gescoord en zo wordt het 21-23. Aan Houtense zijde zien we ondanks het onrustige spel goede acties en mooie doelpunten van Tim Zonneveld en Lars van Driel. Beide teams blijven er voor knokken en zoeken het randje op en af en toe gaan ze er iets overheen. Tweeminutenstraffen en zevenmeters zijn soms het resultaat, zevenmeters die er vanavond allemaal in gaan. Bij Houten dankzij Dennis Vesters, eenmaal in tweede instantie.

Ondanks dat blijft Hellas met 23-26 aan de leiding, maar Houten is nog niet verslagen. Het geloof is niet weg en ze blijven ervoor knokken. Het harde werken wordt beloond en na 26-26 pakt Houten voor het eerst in de tweede helft met een mooi doelpunt van Idema de leiding: 27-26. Er is dan nog vijf minuten te spelen.

Hellas geeft echter niet op en scoort vanaf de rechterhoek de gelijkmaker. Het is echter Houten weer die via Lars van Driel op voorsprong komt. Het verschil wordt zelfs twee na een break van Rogier Teeuwissen: 29-27. Tim Klinkenberg weet de rest van de speeltijd zijn doel met een aantal goede reddingen schoon te houden en zo is de buit toch nog binnen.

,,We hebben zeker niet de beste wedstrijd van Houten gezien. Wel strijdlust en veerkracht.” Met deze overwinning blijft Houten bovenaan staan op de ranglijst van deze alternatieve competitie.