Cor Platvoet met de badhanddoek die hij won tijdens de bingo bij FC Utrecht
Cor Platvoet met de badhanddoek die hij won tijdens de bingo bij FC Utrecht Irene van Valen

Cor Platvoet verrast door Burgemeester Gilbert Isabella

28 mei 2021 om 11:17 Maatschappelijk

HOUTEN Wie bij echtpaar Platvoet op bezoek komt, ziet direct dat hij een groot FC Utrecht fan is. Shirt, sjaaltjes, petjes en andere artikelen sieren het huis. Zo ontdekte ook burgemeester Gilbert Isabella toen hij het echtpaar vorig jaar feliciteerde met hun 65-jarig huwelijk. Cor Platvoet, nu 93, zei toen: ,,Vaak worden trouwe supporters voor activiteiten uitgenodigd, maar ik kreeg nooit een uitnodiging.” Waarop Isabella beloofde hem aan te melden voor een maatschappelijke activiteit. Maandag 24 mei 15.30 uur betraden Cor en Isabella het heilige gras van Stadion Galgenwaard.

Irene van Valen

Isabelle vertelde: ,,Belofte maakt schuld. Ik gunde Cor dit.” Eerst werd Cor in december uitgenodigd voor een etentje bij FC Utrecht, dat werd echter door corona afgelast. ,,Wel bezorgden zij een maaltijd thuis”, vertelde Cor. Daarna bleef het stil tot Cor vorige week telefonisch uitgenodigd werd voor een bingo in het stadion. ,,Toen ik zei dat ik niet kon zien, bood de vrouw die me belde aan dat zij wel iets zou regelen. Een dag later hoorde ik dat de burgemeester mee zou gaan. Ik dacht dat het een grap was.” Isabelle zei: ,,Ik maakte met veel plezier een paar uur vrij voor Cor. Hij vond het zo geweldig dat hij die nacht niet sliep. Zijn vrouw Annie, 96 jaar oud, glunderde toen ik Cor ophaalde.”

BINGO Cor en Isabella werden bij het uitstappen bij het stadion verrast door de ontmoeting met andere Houtenaren die Isabella herkenden. ,,Later wisselden we telefoonnummers, want zij willen eens een praatje komen maken”, zei Cor. Vervolgens trokken Cor en Isabella samen op en speelden met veel plezier mee met de bingo. ,,Ik won de eerste ronde en kreeg een badlaken met het logo van FC Utrecht erop”, vertelde Cor. Voor de rest genoot hij van de middag, net als Isabella: ,,Het was een ontzettend leuke middag.” Ondanks alle plezier was er één kleine teleurstelling”, vertelde Cor. ,,Ik hoopte verdediger Willem Janssen te ontmoeten en samen met hem op de foto te kunnen. Hij was er echter niet. Wel hoorde ik dat Willem in Houten woont. Ik hoop dat ik hem eens ontmoet.”

SUPPORTER Cor noemt zichzelf de oudste FC Utrecht supporter. ,,Als achtjarige ging ik al naar DOS, dat later met twee andere clubs fuseerde tot FC Utrecht. Ik bleef er altijd komen.” Cor vertelde met plezier over topspits Piet Dumortier, die schuin tegenover hem woonde. ,,Ik speelde als kind eens buiten en vertelde hem dat ik nog nooit in het stadion was geweest. Daarop zei hij dat ik om 12.00 uur klaar moest staan, waarna hij me achterop de fiets mee nam naar het stadion. In de pauze kreeg ik zijn gevulde koek. Sindsdien was ik er altijd bij. Eerst met losse entree bewijzen en later seizoenkaarten.” Voor hij verkering kreeg met Annie vertelde hij haar dat hij iedere zondag naar voetbal ging. ,,Ze accepteerde dat en heeft nooit geklaagd dat ik er niet was.” Nu komt Cor niet meer in het stadion: ,,Wie weet kom ik er nog eens. Hoewel ik het dan moet hebben van mijn gehoor, want ik zie de spelers niet meer. De sfeer proeven zal ondanks dat bijzonder zijn.”

advertentie
advertentie