De bibliotheek is weer open.
De bibliotheek is weer open. Bibliotheek Lek en IJssel

Bibliotheek Houten-Centrum is weer open

20 mei 2021 om 10:00 Maatschappelijk

HOUTEN De Bibliotheek Houten-Centrum is sinds vandaag weer open. Na 5 maanden is het weer mogelijk om zelf een boek uit te komen zoekenDe werkplekken en de computerwerkplekken zijn weer te reserveren én het is weer mogelijk om elkaar op gepaste afstand te ontmoeten aan de leestafel, zo laat de bibliotheek weten.

,,Wij zijn blij dat we eindelijk weer mensen mogen ontvangen in de Bibliotheek. Na vijf maanden hard werken in de AfhaalBieb en het online voortzetten van alle activiteiten, wordt het tijd voor weer wat levendigheid in de vestigingen. En eindelijk kunnen we er weer zijn voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Want juist voor hen zijn wij een belangrijke ontmoetingsplek”, aldus Godfried Carbo, Manager Publieksservice bij de Bibliotheek Lek & IJssel.

EXTRA MAATREGELEN Net als voor de sluiting, gelden er nog steeds extra maatregelen in de Bibliotheek om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Een volledig overzicht is te vinden op www.bibliotheeklekijssel.nl.

REGISTRATIEPLICHT Iedereen die de Bibliotheek bezoekt, moet zich registreren. Ook als er ‘alleen’ een boek geleend wordt, is het nodig om een registratieformulier in te vullen. Aangezien er een beperkt aantal bezoekers toegestaan is, wordt er met mandjes gewerkt. Zijn de mandjes op? Dan wordt men verzocht buiten te wachten totdat er weer een mandje beschikbaar is.

GERICHT BEZOEK Leden en bezoekers worden opgeroepen om de Bibliotheek gericht te bezoeken en de verblijfsduur zo kort mogelijk te houden. Wel is het weer mogelijk om gebruik te maken van de werk- en studieplekken, de computers én de leestafel. Registratie hiervoor is verplicht. En gebruik is op eigen verantwoordelijkheid. Uiteraard zorgt de Bibliotheek voor voldoende desinfecterende middelen.

De Bibliotheek Houten-Centrum is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Vanaf 28 mei is de Bibliotheek Houten-Centrum ook op vrijdag weer open tot 20.00 uur. Zaterdag kunnen bezoekers en leden van 10.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek terecht.

Ook het Bibliotheekpunt in Schalkwijk gaat weer open volgens de normale openingstijden: maandag van 15.00 tot 16.00 uur en woensdag van 11.30 tot 13.30 uur.

De jeugdbibliotheek in Houten-Schoneveld blijft voorlopig nog gesloten.

ACTIVITEITEN De komende weken worden ook de activiteiten weer opgestart. Welke activiteiten dit zijn, wordt nog nader bekeken. Op de website www.bibliotheeklekijssel.nl staat een actueel overzicht van alle activiteiten.

advertentie
advertentie