Jan Doornenbal
Jan Doornenbal Mike Tekst & Beeld

Auto Totaal Houten

19 mei 2021 om 13:17 Zakelijk

HOUTEN Bosch Car Service Auto Totaal Houten is een BOVAG-erkend universeel autobedrijf. Het onderhoudt alle merken elektrische en niet-elektrische auto’s volgens de fabrieksnormen. De fabrieksgarantie blijft hierdoor behouden. Ook lease-rijders kunnen hier terecht. Auto Totaal Houten is ook gespecialiseerd in het onderhoud van Tesla’s. Jan Doornenbal is eigenaar van Auto Totaal Houten: ,,Wij hebben de technische kennis en gediplomeerd personeel om te werken aan alle elektrische en niet-elektrische auto’s.”

Karin Tim-Mijland

Ook elektrische auto’s hebben onderhoud nodig. Want ook daarin zijn slijtageonderdelen aanwezig en bovendien is het voor de gezondheid belangrijk om het binnenklimaat in de auto te onderhouden. Bijvoorbeeld door het interieurfilter tijdig te vervangen en de airco te controleren. Maar denk ook aan banden, uitlijnen, remmen en de ophanging.

ONDERHOUD TESLA Auto Totaal Houten onderhoudt Tesla’s van ‘a tot z’. Daarvoor heeft Auto Totaal Houten gediplomeerd personeel, de juiste apparaten en diagnose-apparatuur waarmee de monteurs de boardcomputer van een Tesla kunnen uitlezen. Daarbij hebben zij rechtstreeks toegang tot de technische informatie van Tesla. Daarin staan onder meer elektronische schema’s en hoe de auto onderhouden moet worden. Deze toegang is vrij uniek ,,Dat kunnen nog maar weinig bedrijven”, zegt Jan. Want het kostte veel tijd en moeite om toegang te krijgen tot deze informatie. Bovendien kan zijn autobedrijf originele onderdelen van Tesla leveren.

KWALITEITSEISEN Auto Totaal Houten behoort tot de formule Bosch Car Service. ,,Daarvoor hebben we gekozen omdat de kwaliteit daar standaard heel hoog is. Je wordt niet zomaar een Bosch Car Service Bedrijf.” Auditors (gespecialiseerde controleurs, red.) controleren daarvoor regelmatig of het bedrijf aan de kwaliteitsnormen voldoet. Bosch stelt bijvoorbeeld eisen aan de opleiding en nascholing van het personeel. De monteurs krijgen verplicht minimaal twee keer per jaar bijscholing.

Tijdens een audit wordt ook onder meer gekeken naar de bedrijfsprocessen, het bedrijfspand en de omgang met klanten. Bovendien moet het bedrijf erkend duurzaam zijn. ,,Dit gaat verder dan ledverlichting”. Het betreft ook afvalstromen en hetgeen het bedrijf doet voor het personeel en de omgeving. Ook de toeleveranciers moeten aan bepaalde duurzaamheidseisen voldoen.

ONTZORGEN Behalve voor onderhoud van alle merken auto’s, kunnen klanten hier ook terecht voor schadeherstel, aanschaf van een occasion en private lease. Als ze de auto bij Auto Totaal Houten laten onderhouden, kunnen ze ook een abonnement voor pechservice afsluiten. Jan vertelt dat als een auto schade of pech heeft, zijn bedrijf dit oplost. ,,Wij zijn voor ontzorgen, dat vinden we belangrijk.”

Meer informatie: Bosch Car Service Auto Totaal Houten, De Bouw 7 in Houten
www.autototaalhouten.nl
T: 030-659 00 69

advertentie
advertentie