Afbeelding
Annette Stolk

Kunstgrasveld voor SV Houten

13 mei 2021 om 08:00 Voetbal

HOUTEN Het gras van het hoofdveld van SV Houten vervangen door een kunstgrasveld. Dat is het raadsvoorstel van wethouder Kees van Dalen. De gemeente stelt daarvoor een krediet van 489.000 euro beschikbaar.

Annette Stolk – de Vries

In de gemeente Houten is er bij drie voetbalverenigingen een tekort aan velden. Naast SV Houten geldt dit ook voor FC Delta Sports ’95 en voetbalvereniging ’t Goy. Door bij SV Houten het hoofdveld te vervangen door een kunstgrasveld neemt de trainingscapaciteit toe. Voorzitter SV Houten Udo Delfgou: ,,Het gras van ons hoofdveld is echt op. Om het nog een beetje te sparen voor het spelen van wedstrijden kunnen we dit veld nu niet gebruiken voor trainingen.”

POPULAIR SV Houten is een voetbalvereniging met 1500 leden en dit aantal is nog steeds groeiende. Delfgou: ,,Voetbal is onverminderd populair, vooral ook onder vrouwen. Daarnaast zien we dat in Houten-Noord weer jonge gezinnen komen wonen, waardoor ons ledenaantal ook weer stijgt.” De vereniging is al 40 jaar gebruiker van het sportcomplex Oud Wulven. Hierdoor zijn investeringen in de accommodatie nodig. ,,We zullen als vereniging ook moeten investeren in bijvoorbeeld de tribune en de kantine. Daarnaast zullen we met de gemeente nog in gesprek gaat over de kleedruimtes en de parkeerproblematiek.”

KOSTEN Voor de aanschaf van het kunstgrasveld ontvangt de vereniging een krediet van de gemeente van 489.000 euro. Dit wordt door de gemeente gefinancierd door een kostendekkende huur in rekening te brengen aan de huurder. Delfgou: ,,We willen deze verhoging van de lasten opvangen door een toename van het ledenaantal. Bovendien willen we ieder lid 10 euro vragen als bijdrage voor de noodzakelijke investeringen in het park.” Een contributieverhoging wil de voorzitter eventueel als laatste middel gebruiken. SV Houten zal ook lichtmasten rondom het veld gaan plaatsen. Met het oog op duurzaamheid zal het hele park voorzien worden van Ledverlichting.

RUIMTELIJKE KOERS Het verplaatsen van het sportcomplex Oud Wulven is ook onderdeel van de discussie in de Ruimtelijke Koers. Wethouder Van Dalen: ,,Het besluit over de aanschaf van het kunstgrasveld willen we loskoppelen van de discussie over de Ruimtelijke Koers. Ook al zou worden besloten het gebied toch voor woningbouw te ontwikkelen, dan ben je alweer vele jaren verder voordat de eerste spa de grond in gaat.” Een definitief besluit over de vervanging van het grasveld door een kunstgrasveld gaat door de gemeenteraad genomen worden in de raadsvergadering van 27 mei a.s. Van Dalen gaat met FC Delta Sports’95 en VV ’t Goy verder in gesprek over hun capaciteitstekorten.

advertentie
advertentie