Burgemeester Gilbert Isabella ontvangt uit handen van voorzitter Ton Vernooij het jubileumboek "Langs de Lijn".
Burgemeester Gilbert Isabella ontvangt uit handen van voorzitter Ton Vernooij het jubileumboek "Langs de Lijn". Richard Thoolen

v.v. Schalkwijk viert 75 jarig bestaan met speciaal magazine

3 mei 2021 om 08:59 Voetbal

SCHALKWIJK Voetbalvereniging v.v. Schalkwijk is op 1 mei 1946 opgericht. Zaterdag vierde de club haar 75-jarig bestaan. Ter herdenking had de jubileumcommissie een speciaal magazine samen gesteld waarin veel van de historie was opgenomen.

Namens de jubileumcommissie geeft Ton Koppers toelichting. Ton: ,,Normaal zouden we het 75-jarig bestaan groots gevierd hebben, maar dat bleek dit jaar helaas niet mogelijk. Maar gelukkig konden we wel een naslagwerk van 136 pagina’s dik maken waarin we veel oude foto’s en historische gebeurtenissen konden opnemen en voor de club belangrijke personen in het zonnetje zetten. Dit vereiste veel speurwerk en we zijn trots op het resultaat.”

LANGS DE LIJN Het jubileumboek dat als titel ‘Langs de Lijn’ heeft gekregen werd zaterdag onder het genot van koffie en gebak gepresenteerd. Burgemeester Gilbert Isabella viel de eer ten deel om het eerste exemplaar in ontvangst te mogen nemen. Isabella: ,,Ik zeg: Chapeau! Een mooi jubileum voor een prachtige vereniging! Het is mooi om te zien dat zoveel vrijwilligers zich inzetten binnen de club. Ik ben trots op de vereniging in het blauw/wit die binnen niet al te lange tijd ook mijn thuisclub zal worden. In het najaar zal ik naar Schalkwijk verhuizen en dan regelmatig langs de lijn verschijnen om spelers en speelsters van deze mooie club aan te moedigen.” Ter gelegenheid van de bijzondere prestaties van v.v. Schalkwijk mocht voorzitter Ton Vernooij een bronzen Chapeau beeldje in ontvangst nemen dat hen door de gemeente is toegekend.

VOORZITTER
Huidig voorzitter van v.v. Schalkwijk is Ton Vernooij. Ton: ,,Ik ben nu 5 jaar voorzitter van deze bijzondere club. We zijn een echte dorpsclub waar iedereen elkaar kent en bereid is om zich in te zetten. We zijn van en voor het dorp. Momenteel hebben we 356 leden, waaronder zich ook veel jeugd en dames bevinden. We zijn erg blij dat we kunnen zorgen voor voetbalplezier. Voor veel mensen zijn we meer dan alleen een voetbalvereniging en bij ons vinden ze ook gezelligheid en contact. Het is een levendige vereniging. Ik ben trots op het magazine ‘Langs de Lijn’ waarin veel wetenswaardigheden zijn opgenomen.” Twee anekdotes uit het omvangrijke boekwerk worden vermeld.

STOP DE WEDSTRIJD Ton: ,,Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar toen de club net was opgericht werd er gespeeld op een veld dat rond melktijd door een kudde koeien moest worden overgestoken. Dan legde de scheidsrechter het spel gewoon even stil en als de laatste koe gepasseerd was werd het spel weer hervat. Nu ja, niet direct maar pas nadat ook de vlaaien geruimd waren.”

TRIBUNE Ton Koppers: ,,Trots zijn we ook op onze tribune die we zelf gebouwd hebben met behulp van een zeecontainer. De stoeltjes van deze tribune hebben we te koop aangeboden. Alle stoeltjes zijn verkocht, en leuk is dat er twee door mensen van voetbalcub ‘t Goy aangeschaft zijn. We hebben altijd een leuke rivaliteit met deze club dat zorgt voor gezellige en spannende streekderby’s. Als verklaring voor het kopen van stoeltjes gaven ze: ,,Nou, dan zit de tribune ten minste nooit helemaal vol!”. Daar kunnen we hartelijk om lachen, wat een humor.”

door Richard Thoolen

Heb je een tip of opmerking? Stuur je nieuws of foto naar houtensnieuws@bdu.nl 

advertentie
advertentie