Maggy danst in New York
Maggy danst in New York Maggy van den Heuvel

Maggy van den Heuvel, opkomend danstalent in New York City

29 april 2021 om 11:37 Mensen

NEW YORK / HOUTEN Maggy van den Heuvel, geboren in Houten volgt een scholarship programma aan The Ailey School in New York. Als gevolg van de coronamaatregelen viel ook bij haar alles stil. Het is inmiddels al een jaar geleden dat Maggy voor het laatst voor een publiek heeft mogen dansen. Nu kan het weer. Op zondag 18 april danste Maggy voor iHeartDance in het centrum van New York City op het Empire Rooftop. iHeartDance is een fundraiser opgericht door Melissa Gerstein en Kimberly Giannelli, met als doel hulp te bieden aan professionele dansers tijdens de pandemie. Het evenement werd bezocht door 45 bezoekers die mochten genieten van een heerlijke brunch en optredens van dansers van het New York City Ballet, American Ballet Theater, Broadway, Ailey II en nog meer. Het was aan Maggy om samen met haar danspartner Amar Smalls een mooie choreografie te dansen op The Miseducation van Lauryn Hill.


Maggy vertelt dat ze ontzettend nerveus was. Ze wist in het begin alleen dat ze moest dansen, maar had nooit durven dromen dat het evenement zo groots zou uitpakken. In voorbereidingen van de show heeft Maggy twee weken gerepeteerd. Op de dag verliep alles soepel en was het voor Maggy fijn om te doen waarvoor ze jaren lang heeft getraind, optreden. Het publiek was enorm enthousiast. Virituele optredens zijn toch anders dan live optredens vertelt Maggy. ,,Ik kon mensen in hun ogen aankijken en een verhaal met mijn lichaam vertellen. Ik heb de interactie met het publiek enorm gemist en ik kijk er naar uit om binnenkort meer op te treden.”


Het publiek was enorm enthousiast en de reacties waren zeer positief. Maggy hoopt nog meer optredens in New York City. Ze vertelt dat mensen behoefte hebben om de deur uit te gaan en even alles te vergeten. Maggy focust zich nu weer op haar verblijf in New York en ze volgt zoveel mogelijk balletlessen.


Lees ook: Janet Jackson deelt dansvideo vvn Maggy van den Heuvel

Maggy danst in New York
Maggy danst in New York
advertentie
advertentie