Afbeelding
Archief BDU Media / RES

‘Heel het Eiland in de zon’

30 april 2021 om 12:37 Overig

SCHALKWIJK Ruim twintig deelnemers deden mee aan de door Coöperatie Duurzaam Eiland georganiseerde online bijeenkomst ‘Heel het Eiland in de zon’. 

De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met EnergieRijk Houten. Zij trekken de inkoopactie zonnepanelen mede namens Duurzaam Eiland zodat de aantallen van heel Houten mede tot voordeel leiden voor de deelnemers van het platteland.      

Door de aard van de gebouwen op het platteland zijn er veel situaties waarbij het niet mogelijk of wenselijk is om het dak te beleggen met zonnepanelen. Denk daarbij aan gemeentelijke- en/of rijksmonumenten, rieten daken of omdat de oplossing esthetisch niet verantwoord is. Dikwijls zijn er op het platteland alternatieven mogelijk. Een grondgebonden oplossing of het gebruik van een schuur of bijgebouw. Tenslotte zijn er op het platteland ook daken waar men meer ruimte heeft dan er voor eigen gebruik noodzakelijk is. Bij elke stap in het proces kan de Coöperatie Duurzaam Eiland u (gratis) en onafhankelijk begeleiden. Duurzaam Eiland wordt gerund door vrijwilligers.

Op het platteland is men gewend om veel dingen zelf te doen. Duurzaam Eiland wil waar het kan graag gebruik maken van die verbindende kracht. Die kracht maakt het mogelijk dat de Energietransitie ‘maximaal profijt voor iedereen’ betekent. Belemmeringen die de economische haalbaarheid bedreigen kunnen ze zo met vereende krachten wegnemen.

TAART Het lidmaatschap kwam aan de orde. De gespreksleider merkte op dat hij nog voor Pinksteren de 100e  inschrijving verwacht. Hij verzocht de deelnemers die nog geen lid waren om snel in te schrijven want het 100e lid zal met een taart verrast worden. Overigens kunnen de bestaande leden ook de medebewoners boven de 18 inschrijven. Het lidmaatschap is gratis.   

Wilt u de presentatie van de bijeenkomst ‘Heel het Eiland in de zon’ ontvangen? Heeft u een andere vraag of wilt u zich opgeven als lid mail dan naar cooperatie.duurzaam.eiland@gmail.com

advertentie
advertentie