Kinderraad Houten ontvangt applaus van gemeenteraad.
Kinderraad Houten ontvangt applaus van gemeenteraad. Annette Stolk

Kinderraad bezoekt gemeenteraad

21 april 2021 om 11:45 Politiek

HOUTEN De kinderraad van heeft dinsdag de gemeenteraad bezocht. Dit bezoek was vanwege de coronamaatregelen digitaal. Kinderburgemeester Sam van Maurik leidde samen met burgemeester Gilbert Isabella de vergadering.

Dat er politiek talent is in Houten bleek duidelijk tijdens de vergadering. Kinderen uit de kinderraad bleken uitstekende vragen te kunnen stellen aan de raadsleden en wethouders. Diverse goede onderwerpen stelden zij aan de orde, zoals pesten en zon ,-en windenergie. Daarnaast vroegen zij aan gemeenteraadsleden of zij naast het raadswerk nog een beroep hadden, wat de gemeenteraad doet en wat de gemeenteraad van de kinderraad vindt. Ook verzorgden zij een prachtige presentatie over het werk van de kinderraad.

APPLAUS Een uur lang sprak de kinderraad met de gemeenteraad. Af en toe was er ook reden tot een grote glimlach. Zeker nadat raadslid Sjoerd Kasius (ITH) vaststelde dat er niet alleen maar grijze en kale mannen en vrouwen in de gemeenteraad zitten. Uiteindelijk sloot kinderburgemeester Sam van Maurik de gezamenlijke vergadering. Hij bedankte iedereen en wenste de gemeenteraad succes met hun eigen vergadering. De kinderraad werd door de raadsleden met een groot applaus beloond voor hun goede werk en goede bijdrage.

door Annette Stolk – de Vries

advertentie
advertentie