Wethouder Kees van Dalen opent op OBS de Bijenkorf de Koningspelen 2021
Wethouder Kees van Dalen opent op OBS de Bijenkorf de Koningspelen 2021 Annette Stolk-de Vries

Koningsspelen obs De Bijenkorf gekoppeld aan themaweek over sport

24 april 2021 om 08:33 Onderwijs

HOUTEN Wethouder Kees van Dalen heeft vrijdag 23 april op OBS de Bijenkorf de Koningsspelen 2021 geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van Claudia van Mechelen, sportmakelaar van Sportpunt Houten.

Annette Stolk – de Vries

Met het doorknippen van een oranjelint was de officiële opening van de Koningsspelen een feit. Van Dalen werd hierbij geassisteerd door twee leerlingen van de school, Luc en Emma. Daarna gingen de lichten in de sporthal uit en was er een prachtige openingsdans in een schitterende Glow in the dark omgeving. De dans werd uitgevoerd door leerlingen van groep 6. Andere leerlingen van de school konden via en videoverbinding meekijken.

GEZOND ONTBIJT Aansluitend zaten de leerlingen in hun klas aan een heerlijk zelf meegebracht gezond ontbijt. Op de school is veel aandacht voor gezonde voeding. Enkele keren per week krijgen de leerlingen bij de pauze om 10.00 uur vanuit de school gezond fruit aangeboden. Juf Jolanda: ,,Dit doen wij zodat kinderen kennis kunnen maken met allerlei soorten fruit en ook leren hoe gezond dit voor hen is.”

SPORT De hele week stond bij OBS de Bijenkorf al in het teken van de sport. Meester Lesley: ,,Vrijdag 16 april zijn we met het sporttraject gestart. Alle kinderen en leerkrachten kwamen in sportkleding op school.” Tijdens het sporttraject op de school stond er iedere dag een bepaalde sport op het programma. Op maandag hebben leerlingen kennis kunnen maken met kickboksen onder leiding van sportschool Jellema. Op dinsdag gaf ‘The Freerunning Academy’ een clinic en op woensdag en donderdag kregen de leerlingen yogales. Deze sportweek was voor de school een alternatief programma voor de Koningsspelen, waarbij normaal gesproken alle groepen door elkaar spellen zouden spelen. Onderdeel was bovendien het dagelijks lopen met alle leerlingen van 1,5 kilometer (daily mile). Directeur Scarlett Braat: ,,Dit was fantastisch om te doen. Zo zijn we met elkaar in Rome aangekomen, met als welverdiende beloning een heerlijk ijsje!”

advertentie
advertentie