Traiteur Nol verdeelt de soepen onder de vrijwilligers
Traiteur Nol verdeelt de soepen onder de vrijwilligers 'van Houten&co'

Steunpunt Mantelzorg Houten bezorgt soep bij mantelzorgers en hun gezin

16 april 2021 om 12:06 Lokaal Deel je nieuws

Honderden soepjes zijn er intussen bezorgd door heel Houten. Steunpunt Mantelzorg Houten, onderdeel van ‘van Houten&co’, bezorgt ze bij mensen die druk zijn met zorgen. Voor een gezinslid, een buurman, een goede vriendin, een kind of een partner met een (chronische) ziekte of beperking. Het steunpunt wil deze mantelzorgers graag een hart onder de riem steken. Nu het einde van de corona-crisis dichtbij is, maar ook nog even weg. Dat vraagt om een warm gebaar. En wat leent zich daar beter voor dan soep, zodat er na een drukke dag niet nagedacht hoeft te worden over boodschappen, wat er nu weer op tafel moet komen en er niet gekookt hoeft te worden. Steunpunt Mantelzorg Houten zorgt voor soep voor het hele gezin. Even een avondje rust. En heerlijke soep natuurlijk. 

De soep wordt gemaakt door traiteur Nol, die geen twee keer na hoefde te denken toen hij werd gevraagd om te koken voor de mantelzorgers. In zijn eigen keuken maakt hij de soep een dag van tevoren. Als de soep de dag erna is afgekoeld, verpakt hij deze in luchtdichte zakken zodat het makkelijk vervoerd kan worden in de linnen tasjes van Steunpunt Mantelzorg Houten. De tasjes worden vervolgens opgehaald door vrijwilligers en tot aan de voordeur bezorgd bij de mantelzorgers thuis. Bent u ook druk met zorgen en wilt u graag het koken een keer overslaan? Of kent u een andere mantelzorger die u een soepje gunt? U kunt zich nog steeds aanmelden voor ‘Soepie?’ via onze website: www.vanhoutenenco.nl/steunpuntmantelzorg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ‘van Houten&co’, Marinda Rodas, Steunpunt Mantelzorg Houten, e-mail: m.rodas@vanhoutenenco.nl of telefoon 06-52 78 53 81.

advertentie
advertentie