Magdelyns haalt het doek van het bordje bij de boom die voor hem geplant is.
Magdelyns haalt het doek van het bordje bij de boom die voor hem geplant is. Irene van Valen

Tamme Kastanje voor Frank Magdelyns, vrijwilliger van het decennium bij MWH

13 april 2021 om 22:25 Natuur en milieu

HOUTEN Frank Magdelyns was dinsdagavond 13 april in de veronderstelling dat hij een rondje wandelde met zijn vrouw Gerda, tot hij op het terrein achter de kinderboerderij alle bestuursleden van de Milieu Werkgroep Houten (MWH) ontmoette. ,,Ik denk dat deze wandeling niet is wat ik dacht. Wat doen we hier?”

Irene van Valen

Tijdens een vergadering bedacht het bestuur van MWH dat zij een vrijwilliger van het decennium wilden benoemen. Achter Magdelyns rug om, bedacht men dat hij die titel verdiende. Magdelyns is ruim zestien jaar betrokken bij MWH en bestuurslid. Zijn taak omvat alle administratieve zaken, zoals secretariaat, penningmeesterschap en communicatie. Voorzitter Henk Vernooij nam het woord: ,,Je zette je eindeloos in voor de MWH. Daar zijn we blij mee. Een oorkonde of lintje leek ons niet geschikt. Daarom plantten we in overleg met de gemeente een inheemse boom, een Tamme Kastanje voor jou.”

ONTHULLING Magdelyns haalde vervolgens een doek dat over een bordje hing weg. Op het bordje staat: ‘Frank Magdelyns boom. Dat deze boom mag groeien en bloeien zoals de MWH dankzij de jarenlange inzet van Frank’. Vernooij legde uit dat deze boom later in het seizoen bloeit en vrucht draagt. ,,Zo droeg jij bij aan de vruchtbaarheid van MWH. Dit is onze eerbetoon aan jou, je verdient deze boom.” Magdelyns houdt niet van aandacht en stond perplex. ,,Deze eer verwachtte ik niet. Ik vind het teveel. Ik heb het vast te danken aan Vernooij. Ineens twijfel ik of ik blij ben met jou als voorzitter”, zei hij lachend tegen hem. Het enige wat rest is de boom goed te verzorgen, zodat hij groeit, bloeit en vrucht draagt, maar daar weet de MWH wel raad mee.

Magdelyns bij het bordje ter ere van zijn werk bij MWH
advertentie
advertentie