Afbeelding
Foto door form PxHere

Vaak van huis? Zo laat je je woning met een gerust gevoel achter

12 april 2021 om 08:43 Partnercontent

Ben je, ondanks de lockdown, toch vaak van huis omdat je niet kan thuiswerken? Of moet je geregeld de deur uit omdat de muren anders op je afkomen? Dan is het fijn als je dat met een gerust hart kunt doen. Met deze twee tips kun je waterschade, brand en inbraak voorkomen en écht zorgeloos wonen.

Tip 1: Laat je cv-ketel op tijd controleren

Met professioneel cv-ketel-onderhoud hou je allerlei problemen buiten de deur. Als je ketel in topconditie is, hoef je je immers nooit zorgen te maken dat je ‘s ochtends opeens onder een koude douche staat. Of dat je ‘s avonds bibberend op de bank moet zitten. Met een goed werkende cv-ketel is het namelijk altijd lekker warm in huis.

Reële risico’s

Maar dat is niet de enige reden. Met periodiek cv-onderhoud voorkom je ook de kans op reële gevaren, waaronder:

  • lekkages en/of (verborgen) waterschade
  • brand
  • koolmonoxidevergiftiging

Het laatste gebeurt vaker dan je denkt: jaarlijks overlijden er 10-15 mensen door koolmonoxidevergiftiging. Een defecte cv-installatie is in bijna 50% van de gevallen de oorzaak. Vergiftiging kun je voorkomen door je ketel tijdig te laten onderhouden door een vakman en koolmonoxidemelders of CO-melders te plaatsen.

Veiliger én goedkoper

De meeste cv-ketels moeten één- tot driejaarlijks onderhouden worden. Cv-onderhoud zorgt niet alleen voor een veiliger huis, maar ook dat je installatie zuiniger werkt en dus minder energie en geld slurpt.

Tip 2: Plaats een slim alarm

Dieven kunnen altijd toeslaan. Ook als je even een ommetje met de hond maakt of de deur uit bent voor boodschappen. Het grootste deel van de inbraken is gepland. Dit betekent dat inbrekers je huis een tijd in de gaten houden en binnendringen wanneer de kans zich voordoet. Zorg daarom dat je woning te allen tijde beveiligd is met een slim alarmsysteem.

Een slim alarm is dag en nacht aangesloten op een virtuele alarmcentrale. Bij een alarmmelding of inbraakalarm worden je aangewezen contactpersonen direct gewaarschuwd.

Sirene

Slimme beveiliging is erg gebruiksvriendelijk. Het alarmsysteem is vaak te bedienen via een app op je telefoon. Via deze app kun je ook kiezen tussen een luide sirene of een stil alarm.

Over vals alarm hoef je je geen zorgen te maken: het alarmsysteem schakelt zichzelf automatisch in als je de deur uitgaat, en weer uit zodra je thuiskomt. Daarnaast is het systeem meestal huisdiervriendelijk, wat betekent dat er geen alarm afgaat als je hond of kat rondloopt.

De alarminstallatie zelf is vaak draadloos en kun je binnen 30 minuten installeren, zonder te hoeven boren. Daarnaast kun je de slimme beveiliging compleet naar wens uitbreiden, bijvoorbeeld met sirenes binnenshuis en een alarmlicht buitenshuis.

advertentie
advertentie