Komen hier windmolens te staan? Dat probeert stichting Mooi 't Goy te voorkomen.
Komen hier windmolens te staan? Dat probeert stichting Mooi 't Goy te voorkomen. Agnes Corbeij

Burgerinitiatief ‘t Goy niet ontvankelijk

6 april 2021 om 15:52 Natuur en milieu

‘T GOY Een burgerinitiatief van stichting Mooi ‘t Goy is niet ontvankelijk verklaard door de agendacommissie van de gemeenteraad van Houten. De initiatiefnemers wilden met dit initiatief vastleggen dat de afstand tussen windmolens en dorpskernen minimaal tien keer de turbinehoogte moeten zijn. De reden hiervoor is de gezondheid van inwoners.

Er wordt gesproken over windmolens van zo’n 200 meter hoog. Dat zou erop neerkomen dat de windmolens minstens twee kilometer van de dorpskernen af moeten komen. Stichting Mooi ‘t Goy geeft de voorkeur aan zonnevelden boven windmolens.

Wim Schreuders, bestuurslid van stichting Mooi ‘t Goy: ,,Er is geen bewijs dat plaatsing van dergelijke hoge windmolens niet schadelijk is voor de inwoners. De haast is daarom ongepast. Dit moet eerst uitgezocht worden.”

Het burgerinitiatief wordt niet ontvankelijk verklaard omdat het lopend gemeentelijk beleid betreft, zo stelt de griffier in de brief aan de stichting. Wel is er een gesprek toegezegd met het college en ambtenaren. Ook kan Mooi ‘t Goy inspreken tijdens de behandeling van dit onderwerp in de gemeenteraad.

advertentie
advertentie