Reddingsbrigadepaashazen
Reddingsbrigadepaashazen ® René van den Brandt

Reddingsbrigadepaashazen op de fiets door Houten

5 april 2021 om 16:21 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 3 april kwamen er 2 paashazen op de fiets voorbij. Dit waren Karin en Pauline, twee instructeurs van Reddingsbrigade Houten. Zij fietsten, verkleed als paashaas, heel Houten door om bij alle leden paaseieren in de tuin te verstoppen. Omdat de reddingsbrigade al maanden niet meer kan zwemmen in het zwembad worden er andere acties opgezet en dit was er één van. Alle kinderen gingen vol enthousiasme op zoek naar de eieren! Veel mensen op straat keken gek op toen ze de twee paashazen langs zagen fietsen en veel kinderen riepen ze vrolijk toe.

Een paar weken geleden is de reddingsbrigade begonnen online lessen te gegeven aan de leden, maar vanaf  volgende week kunnen ze weer buiten bij de Rietplas aan de slag! Daar zijn ze ontzettend blij mee want lessen geven in zwemmend redden is online best wel ingewikkeld. Er zal nog niet gezwommen worden in de Rietplas, daar is het nu nog te koud voor, maar in plaats daarvan zullen allerlei spellen gespeeld worden die gerelateerd zijn aan de reddingsbrigade. Bijvoorbeeld communicatiespellen waarin de theorie van een redding aan bod komt. Daarnaast zal er weer aan de conditie van de leden gewerkt moeten worden na een tijd stilzitten, want een goede conditie is wel nodig bij het redden van mensen. De reddingsbrigade heeft er erg veel zin in maar toch hopen ze ook snel het  zwembad in te kunnen om weer echt te kunnen zwemmen.

Lijkt het jou nou ook heel leuk om te komen reddingszwemmen? Vraag dan gratis een proefles aan via: https://houten.reddingsbrigade.nl/

Eten voor onderweg ... !!
Paaseieren verstoppen bij de leden
Reddingsbrigadepaashazen
Reddingsbrigadepaashazen
advertentie
advertentie