College Houtens heeft de deuren tijdelijk gesloten omdat de besmettingen te hard opliepen.
College Houtens heeft de deuren tijdelijk gesloten omdat de besmettingen te hard opliepen. Archief College de Heemlanden

Houtens sinds vrijdag op slot vanwege teveel besmettingen

31 maart 2021 om 13:28 Onderwijs

HOUTEN Op Houtens is sinds afgelopen vrijdag een week gesloten vanwege het oplopend aantal bestemmingen onder leerlingen en medewerkers. Dat meldt Omroep Houten vandaag in hun uitzending.

Directeur Dick Looyé laat op Houten FM weten: ,,De maatregelen hebben we moeten nemen omdat het aantal besmettingen flink opliep. Doordat docent ziek zijn vielen veel lessen uit voor de leerlingen die weel aanwezig waren. Omdat ze dan tussenuren hadden en rond gingen lopen vonden we het niet veilig daarom hebben we besloten de school dicht te doen, behalve voor 4de jaars.” De situatie was al niet ideaal voor docenten, ze moeten leerlingen in de klas en online les geven. Looyé: ,,Het is heel zwaar omdat je de aandacht tussen online en fysiek goed moet verdelen. Daardoor kan het gebeuren dat leerlingen online het gevoel krijgen dat ze minder aandacht krijgen dan in de klas of andersom. De school kijkt komende dagen aan of de school weer snel open kan gaan zodat de leerlingen weer op school les kunnen volgen.”

(Bron: Omroep Houten)

advertentie
advertentie