Gilbert Isabella
Gilbert Isabella Gemeente Houten
column

Een mooie beloning met een koninklijk tintje!

31 maart 2021 om 07:45 Opinie Raadspraat

Mijn vorige column eindigde met de zin: “In verbondenheid met elkaar” Dat zou je nu wellicht anders kunnen lezen maar laten we dat vooral niet doen. Verschil in opvatting mag en kan er zijn. Een andere mening hebben ook. Maar het is vooral zaak om als dat helder is weer samen verder te kijken en juist op zoek te gaan naar hoe we gezamenlijk kunnen optrekken met elkaar, met wat ons juist verbindt.

Beide verkiezingen met de inzet van ruim 400 vrijwilligers zijn goed verlopen. Heel veel dank!

Was ik van de week even kort op bezoek in het nieuwe gezinshuis De Grote Geer waar de eerste kinderen die een moeilijke tijd doormaken, door een warm gezin met ondernemersgeest en een heel goed hart zullen worden opgevangen. Geweldig.

Was ik een week eerder op bezoek bij het Hospice die het 10-jarig bestaan vierde. Wat een inzet voor mensen die in hun laatste levensfase verkeren en in alle rust en zorg naar hun einde toe leven met steun van zoveel lieve vrijwilligers.

Kwam ik een moeder tegen die samen met haar 2 jonge dochters in de schemering de ontwakende padden hielpen om onze drukke fietspaden veilig over te steken naar het water om kortstondig hun grote ‘liefde’ te ontmoeten.

Mocht ik zaterdag even aanwezig zijn bij de start van de digitale Cultuurnacht Houten in ons Theater Aan de Slinger, wederom met veel vrijwilligers.

En onthulde ik het nieuwe logo van EpilepsieNL waar veel collectanten zich steeds weer inzetten voor deze kwetsbare doelgroep.

Ik kijk uit naar eind april waar ik op maandag 26 april een aantal inwoners ga verblijden met de zin: Het heeft Zijne Majesteit behaagt….. als dank voor hun jarenlange vrijwillige inzet om anderen te ondersteunen, een handje te helpen, steuntje in de rug te bieden, er gewoon voor de ander te zijn als dat nodig is, zoals we dat in Houten gewend zijn: in verbondenheid!

Burgemeester Gilbert Isabella

advertentie
advertentie