Referedum Ruimtelijke Koers
Referedum Ruimtelijke Koers TS

Oud-wethouders Houten drukken raad op het hart: stop met deze Ruimtelijke Koers

26 maart 2021 om 09:09 Politiek Ruimtelijke Koers

HOUTEN Zes oud-wethouders van de gemeente Houten hebben zich in de kwestie Ruimtelijke Koers gemengd met een persverklaring richting de gemeenteraad. Zij vinden de uitslag van het referendum zodanig duidelijk dat zij een oproep doen om die uitslag daadwerkelijk te respecteren en niet verder te gaan met de Ruimtelijke Koers.

De verklaring van de oud-wethouders luidt als volgt:

,,Ruim 3/4 van de stemgerechtigde inwoners van de gemeente Houten heeft deelgenomen aan het referendum over de Ruimtelijke Koers 2040. Uitkomst: 66,07% van de stemmers heeft TEGEN gestemd. Het is dan ook duidelijk dat de Ruimtelijke Koers onvoldoende draagvlak bij de inwoners van Houten heeft.

Wij roepen het college en de gemeenteraadsleden op om in de gemeenteraadsvergadering van 30 maart ten volle rekening te houden met de uitkomst van dit referendum en niet verder te gaan met deze Ruimtelijke Koers.

Het is geen schande om terug te komen op een eerder voorgenomen besluit. Integendeel, wij zien dit eerder als teken van kracht!

Kom in nauw overleg met betrokken inwoners op korte termijn tot een nieuw plan dat wel aansluit bij de visie waarop de eerdere uitgroei van Houten gestalte is gegeven. Een voorbeeld daarvan is wat ons betreft te vinden in het Manifest Houtense Koers opgesteld door zeven betrokken inwoners van Houten zelf.

Het belang van Houten gaat ons allen aan het hart. Bestuur, volksvertegenwoordigers en inwoners zullen er ongetwijfeld samen in slagen een zodanige ruimtelijke visie te ontwikkelen dat straks gezegd kan worden dat Houten er wederom in geslaagd is de unieke woon-en leefkwaliteit vast te houden en te versterken. Toen wij wethouder waren heeft Houten op een bijzondere wijze invulling gegeven aan haar bouwopdracht. Resultaat: een groeikern-annex Vinexlocatie die wereldwijd aandacht heeft gekregen. We hebben ervaring. Laten we daar op voortbouwen.

Als oud bestuurders snappen wij dat het even wat moeite kost om de omslag te maken. Toch is onze oproep: accepteer de uitslag en ga, gezamenlijk, zo snel mogelijk aan de slag! Dat is goed voor Houten en haar (toekomstige) inwoners.

Paul Barten, oud-wethouder CDA

Ton van der Ham, oud-wethouder PvdA

Henk Heijman, oud-wethouder CDA

Reni Lubberdink, oud-wethouder Houtens Belang

Hans Schemmekes, oud-wethouder GroenLinks

Klaas Teeuwen, oud-wethouder VVD

advertentie
advertentie