Afbeelding
Archief BDUMedia
ingezonden brief

Referendumuitslag

25 maart 2021 om 11:00 Opinie Ruimtelijke Koers

Met maar liefst 65% Nee tegen de Ruimtelijk Koers 2040 van de gemeente gaf de Houtense bevolking een overduidelijk signaal af hoe zij denken over dit verfoeilijke plan.

Zoals het hen betaamt accepteerde voormalig voorstander D66 deze uitslag, maar tot mijn verbazing hoorde ik, dat een vertegenwoordiger van een van de andere partijen op Radio M twijfel uitte of het plan nu geheel van tafel moet omdat niet duidelijk zou zijn tegen welk onderdeel van het plan exact Nee is gezegd. Dat kan ook niet nu de enige keuze zoals altijd bij een referendum Ja of Nee was.

Niettemin vind ik de opmerking van de betreffende persoon verontrustend; zouden er nu werkelijk nog sentimenten leven om ondanks 65% Nee de Ruimtelijke Koers door te drukken?
Ik roep CDA en VVD op om zich te realiseren waar de D in hun partijnaam voor staat en daarnaar te handelen!

Natuurlijk zal er enige vertraging optreden nu men deels weer “aan de tekentafel moet”, maar men hoeft nu niet vanaf nul te starten, er ligt immers een prima alternatief in de vorm van het Houtens Manifest voor het (aan-)grijpen. En bovenal geldt: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!

R. v.d.Ham, Houten

advertentie
advertentie