Lennart Michels gaat op de fiets naar China om geld in te zamelen voor onderzoek naar diabetes type 1
Lennart Michels gaat op de fiets naar China om geld in te zamelen voor onderzoek naar diabetes type 1 Michiel Ton

Lennart Michels (29) start ultieme uitdaging: 10.000 kilometer fietsen naar China voor diabetes-awareness en onderzoek

26 maart 2021 om 07:41 Activiteiten

HOUTEN / AMSTERDAM  Op vrijdagochtend 2 april start Lennart zijn grote avontuur en fietst hij vanaf zijn voortuin in Amsterdam helemaal naar China! Lennart heeft zelf sinds zijn negentiende diabetes type 1. Met deze fietstocht van meer dan 10.000 kilometer wilt hij aandacht vragen en ook zo veel mogelijk geld ophalen voor het Diabetes Fonds, voor onderzoek naar diabetes type 1. Tegelijkertijd wilt hij laten zien dat je elke uitdaging in het leven aan moet pakken, ook met diabetes. De tocht is vanaf de start live te volgen via verschillende kanalen, onder andere via een GPS-tracker, Instagram en Facebook.

Lennart komt oorspronkelijk uit Houten. Zijn eerste stop na vertrek, in de loop van de middag op 2 april, is dan ook in Houten, bij zijn ouders. Daar kan hij nog even een lekker bordje eten en op afstand afscheid nemen van wat familie en vrienden.

(tekst loopt door onder de video)


Lennart wilt geld ophalen voor onderzoek dat zich inzet voor beter leven met diabetes, en voor genezing. Lennart: ,,Zelf heb ik sinds ik mijn negentiende diabetes type 1, wat betekent dat ik dagelijks mijn bloedsuiker in de gaten houd en insuline injecteer. Vanaf het eerste moment na de diagnose besloot ik om me nergens door te laten weerhouden en het leven met beide handen aan te grijpen. Ik ben veel gaan reizen, onder andere naar Kirgizië. Daar kwam ik fietsers tegen die op eigen kracht de wereld rond fietsten. Ik was gefascineerd door het idee en dat is nooit meer uit mijn hoofd gegaan. Even was ik ontmoedigd of ik het met mijn diabetes wel zou kunnen. Maar waarom zou ik me hierdoor uit het veld laten slaan? Ik wil graag laten zien dat je elke uitdaging in het leven aan moet pakken, ook met diabetes. En ook al leven we in een onzekere tijd tijdens een pandemie, wil ik alsnog proberen zo ver mogelijk te fietsen en mijn einddoel te bereiken.”

Ik heb besloten om voor het Diabetes Fonds naar China te fietsen, om zo te laten zien dat je met diabetes meer kunt dan je denkt en om mijn steentje bij te dragen aan genezing van deze ziekte!

2  EURO DE KILOMETER Het doel is om 20.000 euro op te halen voor dit goede doel. Dit is omgerekend zo’n 2 euro per kilometer. Op zijn website www.lentochina.com kunnen mensen doneren en meteen zien wat de actuele tellerstand is. Er is inmiddels al zo’n 10.000,- euro ingezameld!

Marieke Reuvers, teamleider acties en evenementen Diabetes Fonds: ,,Het is altijd bijzonder als mensen zich op zo’n manier inzetten. Lennart deelt zijn verhaal en geeft zijn tijd en energie om aandacht en donaties te vragen voor diabetes en het belang van onderzoek. Het is natuurlijk wel extra spannend dat hij nu vertrekt, maar dat is zijn keuze. Na een jaar kan hij niet wachten om op avontuur te gaan. En dat snap ik. De motivatie en vele bijzondere verhalen van mensen zoals Lennart die op hun eigen manier in actie komen raken me elke keer weer.”

CORONAVIRUS Lennart: ,,Ik ben me er zeker van bewust dat we nog steeds midden in een pandemie zitten. Dat is ook de reden waarom ik heb besloten om dit avontuur afgelopen jaar uit te stellen. Ik denk dat wanneer ik in mijn eentje op de fiets zit en me goed hou aan alle lokale maatregelen onderweg, ik het risico van besmetting en verspreiding zo klein mogelijk houd.”

Via de website www.lentochina.com kan iedereen zijn reis volgen, foto’s bekijken en zijn inzet sponsoren om diabetesonderzoek mogelijk te maken.. Verder zal hij via Instagram en Facebook regelmatig updates plaatsen over zijn ervaringen op de fiets en hoe hij onderweg omgaat met zijn diabetes.

Lennart Michels gaat op de fiets naar China om geld in te zamelen voor onderzoek naar diabetes type 1
Lennart Michels gaat op de fiets naar China om geld in te zamelen voor onderzoek naar diabetes type 1
Lennart Michels gaat op de fiets naar China om geld in te zamelen voor onderzoek naar diabetes type 1
Lennart Michels gaat op de fiets naar China om geld in te zamelen voor onderzoek naar diabetes type 1
advertentie
advertentie