De aanleg van het kunstgrasveld is begonnen
De aanleg van het kunstgrasveld is begonnen De Zonnewijzer

Kunstgrasveld aan Het Zonnehout: resultaat van mooie samenwerking

24 maart 2021 om 13:46 Overig

HOUTEN Leerlingen van PCBS De Zonnewijzer, hockeyers van HC Houten, voetballers van Delta Sport, maar ook alle andere sportliefhebbers kunnen binnenkort gebruik maken van een nieuw kunstgrasveld aan Het Zonnehout in Houten.

Het veld komt in plaats van het huidige natuurgras dat weinig bespeelbaar is door de vele plassen die er op blijven liggen na regenval. Dennis Wildebeest (gemeente Houten) en Esther Faas (adjunct-directeur van De Zonnewijzer) sloegen de handen ineen om een weersbestendig sportveld te realiseren.

Naast een bijdrage van de gemeente, moesten ook andere partijen inspringen om het veld financieel haalbaar te maken. Samenwerking tussen De Zonnewijzer, HC Houten en voetbalvereniging Deltasport resulteerde in een succesvolle subsidieaanvraag bij het Sportfonds. Een aanvraag bij OnsFonds door Pieter Versteegt, buurtbewoner en tevens ouder van De Zonnewijzer, maakte de financiering uiteindelijk sluitend.

Het resultaat is dat er begin april een mooi kunstgrasveld ligt waarop heerlijk gesport kan worden. De leerlingen van De Zonnewijzer zijn in elk geval blij. Zij kunnen in de pauzes en tijdens hun gymuren straks sporten op een steenworp afstand van hun school.

De officiële opening van het veld vindt plaats op donderdag 8 april.

advertentie
advertentie