Marieke van der Zeyst, Huid- en Oedeemtherapie Houten
Marieke van der Zeyst, Huid- en Oedeemtherapie Houten Huid- en Oedeemtherapie
advertorial

‘Ik stoor me aan mijn rode wangen’

24 maart 2021 om 12:14 Zakelijk

Heb je last van rode wangen? Of vind je de rode of blauwe bloedvaatjes in je gezicht storend? We horen vaak hoe vervelend mensen dit vinden. Het kan je zelfs onzeker maken. Een laserbehandeling kan uitkomst bieden. Maar een behandeling met een laser klinkt misschien spannend en vaag. We krijgen er vaak vragen over. Daarom hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.

Er zijn verschillende manieren waarop bloedvaatjes zichtbaar worden in het gezicht. Van een paar rode vlekjes tot gehele rode wangen of blauwpaarse bloedvaatjes. Er kan sprake zijn van couperose of rosacea. Behandeling met de vaatlaser is voor deze aandoeningen een effectieve behandeling.

Veel mensen vragen zich af of de laser schadelijk is voor de huid en of een behandeling pijn doet. Lasertherapie bij bloedvaatjes is niet schadelijk voor je huid, mits de behandeling vakkundig wordt uitgevoerd. Als er een goed beeld is van je huid en gezondheid, en de laser vakkundig hierop wordt ingesteld, dan is het een veilige behandeling, zonder je huid te schaden.

NIET PIJNLIJK Een laserbehandeling is niet pijnlijk, maar kan gevoelig zijn. Tijdens de laserflits voel je een lichte prikkeling die vrijwel direct weer wegtrekt. De huid blijft nog enige tijd wat warm aanvoelen.

Wat veel mensen niet weten, is dat lasertherapie niet goed werkt op een gebruinde huid. Deze periode is daarom erg geschikt voor een laserbehandeling. Wanneer je huid gekleurd is door de zon, reageert ook het pigment in de huid op het laserlicht, en dat is juist niet de bedoeling.

EFFECT NA BEHANDELING Hoeveel behandelingen volstaan, voordat je verlost bent van rode wangen of storende bloedvaatjes in je gezicht? Dat hangt af van de hoeveelheid bloedvaatjes, de dikte ervan, je gezondheid, levensstijl, en eventueel medicijngebruik. De één is blij na één behandeling, de ander heeft meerdere behandelingen nodig. Dat kunnen we snel inschatten.

Ook over de periode geven we advies. Eerst is je huid wat rood, maar dat trekt binnen enkele dagen weg. Direct na de behandeling mag je je huid licht koelen met een koude doek. Je huid moet de kans krijgen om af te koelen. Gebruik geen crème, zalf of lotion tot de volgende dag, die houden de warmte juist vast.

VERGOEDING Een laserbehandeling kan afhankelijk van de polisvoorwaarden van de zorgverzekering vergoed worden. Laserbehandelingen worden ook ingezet voor ongewenste haargroei of pigmentvlekken.

WIL JE MEER WETEN OVER LASERTHERAPIE?

Je bent welkom voor een vrijblijvend intakegesprek. Meld je aan via de website: www.jouwhuidtherapeut.nl of bel naar 088 – 320 3653. Huid- en Oedeemtherapie Houten is gevestigd in de polikliniek van het st. Antonius in Houten.

advertentie
advertentie