Tent voor cultuurlessen buiten
Tent voor cultuurlessen buiten Aan de Slinger

Prachtige tent voor cultuurlessen buiten

22 maart 2021 om 10:19 Podiumkunsten

HOUTEN Nu Aan de Slinger en vergelijkbare centra voor kunsten nog gesloten blijven voor publiek, is het ook het geven van cultuurlessen niet toegestaan. Zo krijgen de leerlingen van de jeugdtheaterschool Aan de Slinger (JTS) al sinds december online theaterles.

Op dinsdag 9 maart heeft Aan de Slinger een daktent over de Droomcirkel geplaatst. De zitkuil is hiermee getransformeerd tot een waar amfitheater. Gemeente Houten heeft dit initiatief van Aan de Slinger omarmd en met spoed hun medewerking hieraan gegeven. In dit openluchttheater is toneelspelen, dansen, muziek maken wel toegestaan. Van de Rijksoverheid mogen personen tot en met 17 jaar en hun begeleiding deelnemen aan georganiseerde (culturele) jeugdactiviteiten op openbare plaatsen en in de buitenlucht.

JTS AAN DE SLINGER EN VELE ANDEREN Naast de JTS maken college de Heemlanden, SHINE, Ikke Dans! en De Zangstudio van Emily van Orsouw ook gebruik van de overdekte droomcirkel voor hun lessen. Alle docenten staan te trappelen om hun leerlingen zonder scherm les te geven. Maar ook zeker zijn kinderen en jongeren dolblij dat ze op deze manier weer écht les krijgen. Mayon van der Klei van de JTS: ,,Wat een feestje om iedereen weer te zien en wat héérlijk om samen theater te maken.”

KAARTVERKOOP PROGRAMMERING T/M JUNI 2021 De kaartverkoop voor de programmering t/m juni 2021 wordt gestart bij meer zekerheid dat het theater weer open mag. Hiervoor worden de persconferenties van het kabinet nauwlettend in de gaten gehouden. In de tussentijd wordt hard gewerkt aan nieuwe plannen en projecten, voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, gebouwonderhoud en de administratie rondom kaartverkoop en financiën als gevolg van elke verlenging van de lockdown.

advertentie
advertentie