Burgemeester Isabella geeft de uitslag van het referendum door, in het midden de heer van der Valk van de referendumcommissie, uiterst rechts wethouder Bos.
Burgemeester Isabella geeft de uitslag van het referendum door, in het midden de heer van der Valk van de referendumcommissie, uiterst rechts wethouder Bos. Annette Stolk

Ruime meerderheid van Houten stemt ‘TEGEN’ de Ruimtelijke Koers

18 maart 2021 om 17:35 Politiek Ruimtelijke Koers

HOUTEN  Zojuist werd op het gemeenthuis van Houten de uitslag van het raadgevend referendum Ruimtelijke Koers 2040 door burgemeester Isabella bekend gemaakt. Alle stemmen zijn geteld en het resultaat is:

Voor: 32,7%   9.525 stemmen

Tegen: 65,9%  19.185 stemmen

Blanco:  1,1%   329 stemmen

Ongeldig:  0,3%   74 stemmen

Opkomst 76%   29.113 stemmen

Totaal: 100%   38.320 stemmen

De uitslag is pas definitief als deze door het hoofdstembureau wordt bekrachtigd. 

Hiermee hebben de inwoners van Houten uitgesproken dat het niet eens zijn met de huidige plannen van het college van burgemeester en wethouders rond de bouw van 5000 woningen in Houten.

Afgelopen woensdag, 17 maart, konden inwoners van Houten naast de verkiezing voor de Tweede Kamer ook aangeven of ze voor of tegen de plannen voor de Ruimtelijke Koers zijn. De vraag was: Bent u voor of tegen het voorgenomen raadsbesluit over de Ruimtelijke Koers 2040? 

RAADGEVEND REFERENDUM  De uitkomst van het raadgevend referendum is niet bindend, de uitslag geldt als een advies. Het is uiteindelijk aan de leden van de gemeenteraad te bezien wat ze met de uitslag gaan doen. Zij moeten in deze kwestie dinsdag 30 maart definitief beslissen over de Ruimtelijke Koers Houten 2040.

De heer van der Valk van de Referendumcommissie
Burgemeester Isabella geeft de uitslag van het referendum door.
De ondertekening van het proces verbaal referendum door burgemeester Isabella vanmiddag
advertentie
advertentie