Afbeelding
Annette Stolk

Slotdebat Referendum Ruimtelijke Koers

12 maart 2021 om 11:30 Politiek Ruimtelijke Koers

HOUTEN Op woensdag 17 maart is het zover. Naast een stem voor de Tweede Kamerverkiezingen kunnen inwoners van Houten tevens hun stem uitbrengen over het referendum Ruimtelijke Koers. De vraag die voor ligt is: Bent u voor of tegen het voorgenomen raadsbesluit over de Ruimtelijke Koers Houten 2040? In een live debat, georganiseerd door Omroep Houten, kruisten donderdagavond de hoofdrolspelers rondom de Ruimtelijke Koers nogmaals de degens met elkaar.

Annette Stolk – de Vries 

Het debat vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. Arthur Vierboom en Paul van Ruitenbeek van Omroep Houten waren de gesprekleiders. Het debat werd afgewisseld met filmpjes waarin inwoners hun mening gaven over bepaalde thema’s die in de aansluitende discussieronde werden behandeld. Burgemeester Gilbert Isabella verzorgde de aftrap van het debat door het proces van de Ruimtelijke Koers nog eens in grote lijnen te schetsen.

AANWEZIGEN Van iedere politieke partij uit de gemeenteraad was een afgevaardigde aanwezig. Daarnaast was Rino Jonkers aanwezig als initiatiefnemer van het referendum, Jacco Hoogewoud als initiatiefnemer van het Manifest Houtense Koers en Willem Kox als initiatiefnemer van de campagne ‘Zeg ja, stem voor de Ruimtelijke Koers van Houten’. Naast de burgemeester waren namens het college wethouders Sander Bos en Hilde de Groot van de partij. Het debat was een mooie gelegenheid om voor en tegenstanders van de Ruimtelijke Koers nog eens aan het woord te horen. Enkelen waren uitgenodigd het debat in tweetallen aan te gaan, anderen kregen op andere wijze de gelegenheid hun mening te uiten. Op die manier werden de meeste grote thema’s opnieuw belicht zoals: voor wie bouwen we, wat is de woonbehoefte, hoe hoog gaan we bouwen en waar en wat doen we met het (bestaande) groen?

DEBAT Willem Zandbergen (ITH) nam het op tegen wethouder Sander Bos, Rino Jonkers voerde het debat met Anneke Dubbink (PvdA) en Jacco Hoogewoud debatteerde met wethouder Hilde de Groot. Het waren levendige debatten waarbij de emoties zo nu en dan flink opliepen, vooral toen Eef Stiekema (VVD) Jonkers verweet last van een selectief geheugen te hebben.

30 SECONDEN De ronde waarin alle aanwezigen de mogelijkheid kregen om in 30 seconden toe te lichten waarom zij voor of tegen de Ruimtelijke Koers gingen stemmen was zeer informatief. Al met al was dit live debat een prima manier om de meningen van alle betrokkenen nog eens te horen en om zelf wellicht nog een mening te vormen. Paul van Ruitenbeek besloot de avond met een oproep om vooral te gaan stemmen. Heeft u het debat gemist en bent u toch nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal is gezegd? Het debat is terug te kijken op de website van Omroep Houten.

POLL Stemt u voor of tegen de Ruimtelijke Koers 2040 Houten? | Houtens Nieuws | Nieuws uit de regio Houten

advertentie
advertentie