Houtense spelen gaan voor plan B
Houtense spelen gaan voor plan B Houense Spelen

Houtense Spelen dit jaar in aangepaste vorm

12 maart 2021 om 11:45 Overig

HOUTEN De organisatie van de Houtense Spelen heeft na veel overleg besloten het programma in aangepast vorm door te laten gaan. ,,Afgelopen week hebben we de situatie rondom corona besproken met de gemeente. De conclusie was eenvoudig te trekken: we kunnen dit jaar in juli niet de Houtense Spelen organiseren zoals we hadden gewild. Het is ten eerste onzeker of in juli evenementen met publiek gehouden kunnen worden. Ten tweede heeft de Houtense Spelen als doel om mensen met elkaar te verbinden. In de aanloop naar de Spelen moeten de mensen in de teams elkaar opzoeken en nieuwe contacten leggen. Dat is nu net in deze tijd niet wenselijk en digitaal lukt dat onvoldoende.

De organisatie was natuurlijk enigszins voorbereid op deze situatie en ontwikkelde ook een plan B. Ze omschrijft dat plan als ,,een plan waarmee de wijkteams de tijd krijgen om (online) te rijpen en Houten kan wennen aan het concept van de Houtense Spelen. Met creatieve onderdelen en een flexibele opzet zorgen we dat men op veilige wijze toch kan genieten van vermaak - iets waar we allemaal naar uit zien!”

Plan B houdt in dat in juli 2021 er enkele coronaproof onderdelen zullen plaatsvinden. Dit zullen diverse activiteiten zijn voor verschillende doelgroepen. Het Hoofdevenement verschuift naar 2022. 

Flexibiliteit blijft het kernwoord voor de organisatie: ,,Afhankelijk van de ontwikkelingen plannen we maximaal 2-3 maanden vooruit.”

Lees hier meer over de oorspronkelijke plannen van de Houtense Spelen. 

advertentie
advertentie