De leerlingen haalden veel geld op met verschillende acties
De leerlingen haalden veel geld op met verschillende acties Marieke van Dam

Leerlingen in actie voor vervolgde christenen

11 maart 2021 om 09:21 Overig

HOUTEN Op de J.Bogermanschool hebben de bovenbouwleerlingen (groep 6-8) zich de afgelopen weken met het thema ‘Kijk eens om je heen’ verdiept in andere landen en culturen.

Groep 6 stond stil bij Kenia. Groep 7a bij Iran en groep 7b bij Afghanistan. Voor groep 8 stond Vietnam centraal. ,,De overeenkomst tussen deze landen is dat er al deze landen geen vrijheid van godsdienst is. Het is in deze landen moeilijk om christen te zijn. Als christelijke school hebben we gekeken hoe we in actie konden komen voor christenen in de betreffende landen. Bij het thuiswerken kregen de leerlingen de opdracht om een actie te bedenken om de christenen te bemoedigen of door geld op te halen.”

Er zijn ontzettend veel leuke originele acties bedacht door de leerlingen! En allemaal coronaproef. ,,Voor ons als leerkrachten was het erg leuk om te zien met hoeveel enthousiasme en originele ideeën de leerlingen aan de slag zijn gegaan; om maar wat voorbeelden te noemen: kinderen hebben; kaarthouders gemaakt, poppenkleren gemaakt, kaarten gemaakt, snoeprollen verkocht, sponsoracties bedacht zoals je laten opsluiten in je kamer voor 24 uur, door de sneeuw rollen, fietsen, lopen, paaseitjes verkocht, lege flessen opgehaald, etc etc etc…”

Deze week is het thema afgesloten en wordt steeds meer duidelijk hoeveel geld er door de leerlingen is opgehaald. Groep 8 heeft €2000, - opgehaald. Groep 7b heeft ruim €900 euro! In groep 7a is er bijna 1200 euro opgehaald. Eén leerling heeft zich laten sponsoren voor een fietstocht van 50 km en daarbij al 1000 euro opgehaald! Groep 6 heeft 500 euro opgehaald voor Kenia. 

Al met al dus met 4 klassen een bedrag van ongeveer 5600 euro! ,,En daarnaast waren er ook nog acties die niet bedoeld waren om geld op te halen, maar om christenen te bemoedigen met een kaartje of door voor hen te bidden.”

Cakejes voor het goede doel
Groep 8
De opbrengst van groep 8
Het resultaat van groep 7b
advertentie
advertentie