Werk en Inkomen Lekstroom gaat in Houten contact opnemen met mensen met geldzorgen.
Werk en Inkomen Lekstroom gaat in Houten contact opnemen met mensen met geldzorgen. WIL

Gemeente helpt inwoners met geldzorgen via WIL

3 maart 2021 om 11:45 Overig

HOUTEN Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) gaat in Houten contact opnemen met mensen met geldzorgen. Dat kan schriftelijk of telefonisch zijn , maar als dat niet lukt komen ze ook langs.

Sinds 1 januari 2021 is de vernieuwde wet op de gemeentelijke schuldhulpverlening van kracht. Deze wet regelt dat de gemeente signalen krijgt als inwoners hun vaste lastenrekeningen niet meer kunnen betalen. Denk dan aan zorg, huur, water en gas of elektra. De gemeente is verplicht om alle signalen op te pakken en een hulpaanbod te doen. Snel ingrijpen kan voorkomen dat geldproblemen jarenlang duren en steeds erger worden. WIL werkt ook voor inwoners van Houten.

GEZINNEN WIL heeft ervaren, professionele hulpverleners in dienst. Zij ondersteunen mensen die het financieel moeilijk hebben. Dit doet WIL met een uitkering, aanvullende regelingen en advies bij geldproblemen. Ook helpt WIL om schulden te voorkomen of op te lossen. Er wordt extra gelet op gezinnen met kinderen.

De eerste stap naar een oplossing is een afspraak met WIL. Kijk hiervoor op wil-lekstroom.nl/schuldhulpverlening wat er mogelijk is. Of bel naar de klantenservice. WIL is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via 030-7022300.

Afbeelding
advertentie
advertentie