Marieke van der Zeyst
Marieke van der Zeyst Huid- en Oedeemtherapie

Huidtherapie in coronatijd: ja of nee?

24 februari 2021 om 12:09 Zakelijk

In deze tijd worden veel medische behandelingen uitgesteld. Wij als huidtherapeuten merken dit, maar ook andere (para)medici ervaren dit, zo horen we. Door de huidige coronamaatregelen voelen mensen een extra drempel om contact te zoeken voor bijvoorbeeld huidtherapie. Omdat ze bang zijn, of niet precies weten of het ‘mag’. Dat begrijpen we. Toch horen we ook dat steeds meer mensen zich minder lekker in hun vel gaan voelen, om uiteenlopende redenen.

Zoals deze twee mensen, die daarom toch hulp zochten. Een dame had besloten toch naar de praktijk te komen voor het verwijderen van ouderdomswratjes op haar lichaam. Ze had de behandeling al een paar keer uitgesteld vanwege de huidige situatie. Ze vond het eigenlijk niet noodzakelijk nu. Maar omdat de plekjes op een vervelende plek zaten en irritatie veroorzaakten, besloot ze toch te komen. De plekjes zijn verwijderd binnen één behandeling en ze is van haar klachten af. ‘Was ik toch maar eerder gekomen’, zei ze achteraf.

Ook mochten we een puber helpen, met toenemende acneklachten. Hij zit de hele dag achter zijn computer, baalt van de online sessies. Zeker nu zijn puistjes steeds erger worden. We hebben hem telefonisch een huidverzorgingsadvies gegeven. Hij heeft vervolgens producten die goed zijn voor zijn specifieke huid bij ons opgehaald. Bij navraag na een aantal weken, klonk hij een stuk opgewekter. De puistjes zijn al minder en de persoonlijke adviezen en producten werken.


Hoe kan huidtherapie jou helpen?

Huidtherapie valt onder de paramedische beroepen, en daarom kunnen de behandelingen gewoon doorgaan, mits jij je er ook goed bij voelt.

Een huidtherapeut behandelt, begeleidt en adviseert mensen met huidproblemen. Voor iedereen, op elke leeftijd. Denk hierbij aan huidproblemen zoals acne, littekens, goedaardige plekjes en vlekjes op de huid, couperose, pigmentstoornissen, rosacea of overbeharing.

Een huidtherapeut leert je ook wat je zelf kunt doen om je huidklacht te verminderen of te voorkomen. En diegene heeft verstand van huidverzorging, zoals hoe je je huid kunt verzorgen als je een chronische huidaandoening hebt.

Zorg goed voor je huid, juist nu

Wij houden ons nauwgezet aan de hygiënemaatregelen die speciaal zijn opgesteld voor de paramedische praktijk in coronatijd. Dit betekent voor jou dat je in een veilige en hygiënische omgeving op een verantwoorde wijze wordt behandeld.

Krijg je steeds meer last van je huid? En wil je je weer beter in je vel voelen, juist in deze onzekere tijd? Voel je welkom om contact te zoeken, we staan voor je klaar. Ga naar www.jouwhuidtherapeut.nl . Of bel 088 – 320 3653. Huid- en Oedeemtherapie Houten is gevestigd in de polikliniek van het st. Antonius in Houten.

advertentie
advertentie