John van Wijngaarden
John van Wijngaarden John de Pagter
column

Ja of Nee?

24 februari 2021 om 07:35 Opinie Raadspraat

Houten hangt vol met posters voor het komende referendum. De letters van JA en NEE hebben duidelijke kleuren. ‘Welke koers kies jij voor Houten?’, wordt u gevraagd.

‘Waar gaan wij voor kiezen?’ en ‘Wat krijgen we voor onze kiezen?’, vragen tegenstanders zich af. Het gebruik van rood en groen suggereert de waarde van het antwoord.

Feit is dat wij in Nederland een bouwopdracht hebben, omdat er een dringend tekort is aan woningen. Oók in Houten. Niet bouwen is dan ook geen keuze. Ergens hebben wij moeten constateren dat die keuze al gemaakt is.

Duurzaam bouwen en verbouwen (met smaak) past beter bij Houten. Het vaak genoemde Houtense DNA zegt iets over de smaak en stijl die past bij Houten. De zorg, dat het bouwen mogelijk niet goed zal gaan is een kwestie van juiste spelregels met elkaar maken waar investeerders en architecten zich aan moeten houden. Deze spelregels moet de gemeenteraad vervolgens goed bewaken. Laten wij het daar vooral eens over worden.

Nieuwe gebouwen goed en zorgvuldig afstemmen op de omgeving en het voorkomen van grote contrasten blijft dé opdracht voor de komende jaren. Het kritisch bepalen van passende hoogtes speelt daarbij een grote rol. Houten Anders! heeft gepleit voor het opdelen van de Ruimtelijke Koers en wij vinden dat de Molenzoom en delen van het centrum aandacht moeten krijgen. Meerdere panden en gebieden hebben de oorspronkelijke functie verloren en zijn daarom geschikt voor een woonfunctie. Laten we daar een passende en fraaie invulling aan geven!

Eigenlijk is die splitsing er nu tóch gekomen. Noordwest wordt heroverwogen en Houten Oost wordt serieus onderzocht. We gaan straks alleen maar JA of NEE zeggen tegen een raadsvoorstel.

Houten Anders! is tevreden over wat we hebben bereikt en zijn benieuwd naar uw keuze.

Heeft u vragen? Bezoek houtenanders.nl of mail ons. ( info@houtenanders.nl )

John van Wijngaarden

advertentie
advertentie