Ijsbaan Houten
Ijsbaan Houten TS

IJsbaan Houten blijft dicht, Schalkwijk en Tull en ‘t Waal zijn er klaar voor

8 februari 2021 om 15:19 Activiteiten

HOUTEN/SCHALKWIJK/TULL EN T WAAL Terwijl vorige week al bekend werd dat de ijsbaan in Houten dicht blijft wegens de coronamaatregelen en de harde wind, werden in Schalkwijk en Tull en ‘t Waal de voorbereidingen wel getroffen. 

door Agnes Corbeij

IJsbaan ‘Ons genoegen’ in Tull en ‘t Waal meldt op Facebook dat de baan er fantastisch bij ligt. De wind speelt een belangrijke rol. ,,Door de harde wind is de sneeuwlaag minimaal, maar door diezelfde wind is de baan nog steeds niet dicht gevroren.” De vrijwilligers houden de baan nauwlettend in de gaten en tot het zover is, is de baan uiteraard gesloten.

In Schalkwijk bezorgde de IJsclub Vooruit vandaag de jaarlijkse flyer huis-aan-huis. De club haalde dit jaar 1766 euro op met de Rabo clubactie. Het geld wordt geheel ingezet voor het terugbetalen van de Club van 100, die eerder de bouw van het tuinhuisje mogelijk maakten. Zaterdag werd de baan netjes gemaakt en werd het windscherm geplaatst. 

De ijsmeesters van de natuurijsbaan in Houten hebben besloten om de ijsbaan niet schaatsklaar te maken. De reden is de combinatie van Covid-19 en de harde wind, waardoor er waarschijnlijk windwakken zullen gaan ontstaan.

REGIO Ook elders in de regio zijn ijsmeesters druk geweest afgelopen weekend. In de gemeente Bunnik werd op drie plekken gepompt. De drukst bezochte baan, in Bunnik, heeft wel maatregelen genomen wegens corona, de baan is straks alleen toegankelijk voor leden. Lid worden kan niet meer. 

Ijsbaan Houten
Ijsbaan Houten
advertentie
advertentie