Afbeelding
Charles Verwimp

Thuis-vier-set voor Aswoensdag

9 februari 2021 om 07:33 Religie

HOUTEN Om toch Aswoensdag te kunnen vieren (de RK kerken zijn in lockdown), heeft het pastoraal team voor de geloofsgemeenschappen in onze regio een speciale thuis-vier-set gemaakt. Deze is te gebruiken tijdens de livestream viering, die op Aswoensdag, 17 februari, om 19:00 uur uitgezonden wordt via de website van parochie paus Johannes XXIII en Heilige Suitbertus.

Traditioneel begint de 40-dagen durende vastentijd met Aswoensdag. Gelovigen krijgen dan een askruisje op het voorhoofd. De as is het overblijfsel van verbrande palmtakjes, die het jaar daarvoor gebruikt werden voor de viering van Palmpasen op Palmzondag. ,,De palmtakken –symbool van vreugde– worden verbrand, als teken van berouw en boetedoening. De as die overblijft is ook een teken van nieuw leven. Het maakt akkers weer vruchtbaar. Zo is het askruisje een symbool van het kruis, de dood en de opstanding van Jezus.”

Haal vóór 17 februari een thuis-vier-set op in de Mariakapel van de kerk, schakel op Aswoensdag even voor 19:00 uur in op de livestream. Steek thuis het kaarsje aan, bid mee, men gebruikt de gebedskaart, u kunt dan zichzelf een askruisje geven en de vastentijd kan beginnen! En in het ogenschijnlijk levenloze bloembolletje wacht al het nieuwe leven. ,,Een goede veertigdagentijd gewenst!”

advertentie
advertentie