De bloggers en vriendinnen Sofie (links) en Benthe uit Th1B.
De bloggers en vriendinnen Sofie (links) en Benthe uit Th1B. KWC

Blog over online lessen door KWC-leerlingen Benthe en Sofie

5 februari 2021 om 16:00 Onderwijs

CULEMBORG Tijdens de tweede lockdown was het online lessen volgen niet meer iets nieuws voor veel leerlingen. Voor de brugklassers was het een nieuwe ervaring om op een dag, van diverse docenten, online les te krijgen. De leerlingen kunnen de lessen van hun docenten volgen vanuit hun slaapkamer, in hun bed of achter hun bureau. Sofie en Benthe uit Th1B hebben een leuke blog geschreven over hoe zij de online lessen op het KWC ervaren. 

Blog van Sofie

Ik vind het leuk om blogs te schrijven! En deze blog gaat over de online lessen op het KWC.

Wat ik zo leuk vind aan online lessen is, dat je kan bellen met vriendinnen en dan kun je natuurlijk lekker gek doen. Maar je moet natuurlijk ook lessen volgen! Meestal is er in de les wel even tijd om even te kletsen met je klasgenoten en dat is altijd superleuk! Bij de meeste docenten moet je je camera aan hebben en dat is ook veel leuker want dan kun je iedereen zien. Het is ook fijn om even met je klas te bellen zonder docenten erbij. De meeste docenten gaan vaak online bellen met de hele klas om les te geven. Als docenten dat niet doen, wordt er huiswerk opgegeven en kan je altijd vragen stellen via de privé-chat. Zo kun je toch op schema blijven.

Bij sommige vakken moet je in tweetallen een leuke opdracht maken, zoals bij mens en maatschappij: daar maken we een reisfolder. Dan ga je eerst bellen met een klasgenoot die je zelf hebt gekozen. Vervolgens legt de docent uit wat je moet gaan doen en dan zetten de meeste docenten je in een aparte vergaderruimte (breakout groepen): dat is een ruimte waar je met enkele klasgenoten in wordt gezet. De docent kan er altijd bijkomen om ons te helpen.

Ten slotte wil ik even zeggen dat je er wat leuks van moet maken want je kan best veel lachen met vrienden en vriendinnen! Dit was mijn blog! 

Groetjes van Sofie 

Blog van Benthe

Mijn blog gaat over de online lessen die we krijgen, nu het land in de tweede lockdown zit. Tijdens de online les mag je weleens praten met de docent of met klasgenoten. De meeste docenten geven gewoon online les en als een docent geen online les geeft, krijg je huiswerk en kan je de docent een berichtje via teams sturen als je iets niet begrijpt. Dan kan de docent je bellen of een berichtje sturen op Teams. Ik vind persoonlijk de online lessen best leuk. Je krijgt ook niet super veel huiswerk. De online lessen krijgen we via Teams. Dat is een online programma dat het KWC gebruikt om met klasgenoten en docenten te videobellen. Je krijgt tijdens, of na de les, huiswerk en daar kan je meestal tijdens de les nog aan werken. Je mag ook weleens samenwerken; dat doe je via de privé-chat. We hebben nu ook een 45 minuten-rooster. Dat houdt in dat je in plaats van 70 minuten maar 45 minuten les hebt. Ik houd contact met mijn klasgenoten door te appen en te bellen. Je hebt 2 keer per dag een half uur pauze. In de pauzes ga ik meestal even naar beneden om even wat te drinken.

Groetjes van Benthe

advertentie
advertentie