Mirjam is schrijfster van verschillende boeken over stilte en rust
Mirjam is schrijfster van verschillende boeken over stilte en rust Bemind fotografie

De kracht van rust, van Houtense Mirjam van der Vegt, winnaar Beste Spirituele Boek 2021

8 februari 2021 om 09:52 Religie

HOUTEN ‘De kracht van rust. 8 tegendraadse lessen over werk en het goede leven’ is met een ruime meerderheid werd het boek verkozen tot spiritueel boek van het jaar in een uitzending van Jacobine op 2.

De Houtense auteur Mirjam van der Vegt zei in een eerder interview met HoutensNieuws.nl over het de kracht van rust: ,,We leven in een bijzondere tijd. Mensen voelen zich meer opgejaagd. De kloof van wie vol gaat houden en wie niet wordt groter. Tot 2050 wordt verwacht dat het aantal mensen met burn-out toeneemt. Dit boek helpt je om je werkelijke behoefte middenin de chaos te ontdekken.”

En ,,Gun jezelf mislukkingen, want je mag leren. Durf onaf te zijn en zet stappen vanuit het idee dat je genoeg bent. Dan ervaar je rust. Beoordeel de dag op wat je zaait, niet op wat je oogst.”  

Mirjam van der Vegt laat in 8 tegendraadse lessen zien wat rust nemen met ons lichaam en geest doet. Rust verhoogt de kwaliteit van ons werk en leven aanzienlijk. Van der Vegt laat met de inspirerende verhalen van o.a. rapper Typhoon, bergbeklimmer Katja Staartjes en bisschop Ancelimo zien dat je in goed gezelschap verkeert wanneer je even gas terugneemt.

Naast het boek biedt Van der Vegt een gratis seminar van 8 minuten en een leesbeleving van acht lessen aan op www.dekrachtvanrust.nl. In acht weken, iedere week een hoofdstuk, krijgen lezers opdrachten om te oefenen in rust en stilte. ,,Door het boek op deze manier in de praktijk te brengen raak je meer betrokken bij het boek en wordt het een beleving.” Ook biedt Van der Vegt individuele trainingen en een jaartraject ‘Op reis naar je hart’. Alles omdat ze gelooft dat rust en stilte mensen sterker maakt.


De kracht van rust. 8 tegendraadse lessen over het werk en het goede leven.
Uitgeverij: Ten Have | Auteur: Mirjam van der Vegt | Paperback | ISBN: 9789025909024 | Pagina’s: 200 | Derde druk  december 2020 | Prijs: € 20,99

Kracht van rust wint prijs
advertentie
advertentie