Het nieuw aangebrachte herinnering/aanmoediging spandoek in beeld tijdens een rustmoment afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd.
Het nieuw aangebrachte herinnering/aanmoediging spandoek in beeld tijdens een rustmoment afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd. Frits Bleeker

Nieuw spandoek bij Taurus als stille aanmoediging

3 februari 2021 om 13:00 Volleybal

HOUTEN In de sporthal van Taurus is afgelopen week een groot spandoek opgehangen. Het is een eerbetoon aan Heren 1 van Taurus en een stille aanmoediging tijdens de wedstrijden in deze coronaperiode.

door Frits Bleeker

VIJF SETS Juichend staan de spelers van Heren 1 van Taurus afgebeeld naast de landsbeker en winnaarsschaal. Een herinnering aan het team dat op 18 februari 2018 de nationale volleybalbeker won. Het versloeg in een spectaculaire finale in vijf sets het Groningse Lycurgus, de toenmalige landskampioen. Hoogste tijd om dit sportieve hoogtepunt zichtbaar in de hal aan te brengen, vond een supporter van de mannenploeg. Het werd een sponsorsamenwerking met GOB Houten dat een prachtig resultaat opleverde.

STILLE AANMOEDIGING Het dundoek fungeert inmiddels ook als supporter voor het team. Zoals bij alle topsporten het geval is , moet in de Houtense hal gespeeld worden zonder publiek. Een onwerkelijke situatie voor de spelers. Afgelopen zaterdag speelde het thuis tegen een andere topploeg: Draismo Dynamo, de nummer twee van de eredivisie. Ondanks aanmoedigingen van de vele thuis kijkende supporters en het spandoek in de hal moest Heren 1 helaas in de Apeldoorners z’n meerdere erkennen. Taurus trok aan het kortste eind. In de zinderende vijfde set ging het mis op matchpoint. Er werd met 14-16 verloren. Ondanks de uitkomst was het een prestatie van formaat, maar overheerste vooral de teleurstelling.

INSPIRATIEBRON Zodra de overige teams en fans de sporthalzaal weer mogen bezoeken om te spelen en aan te moedigen, mag het spandoek weer de eigenlijke betekenis krijgen. Een herinnering aan het team dat geschiedenis schreef. Met als aanvulling dat het ook een inspiratiebron is voor de eigen leden die ook het hoogst haalbare willen bereiken in de volleybalsport.

advertentie
advertentie