Kinderen en hun ouders kunnen meedoen aan het online Voorleesfeest ‘Coco kan het!’.
Kinderen en hun ouders kunnen meedoen aan het online Voorleesfeest ‘Coco kan het!’. Bibliotheek

Thuis meedoen aan de Nationale Voorleesdagen

23 januari 2021 om 13:00 Cultuur

HOUTEN Ook dit jaar kunnen baby’s, peuters en kleuters samen met hun ouders de Nationale Voorleesdagen meevieren. De Bibliotheek Lek & IJssel nodigt hen uit mee te doen aan online activiteiten en geeft inspiratie en tips om thuis van voorlezen een feestje te maken.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ouders en kinderen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters viert Nederland dit jaar van 20 januari t/m 13 februari de Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar, ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Dit boek vertelt over kleine Coco die niet durft te vliegen. Ze is bang. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar ze denkt ook aan de leuke dingen. Wat als het wél lukt? Dan kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

ONLINE VOORLEESFEEST Kinderen van 2 tot 4 jaar en hun ouders kunnen vanuit huis meedoen aan het online Voorleesfeest ‘Coco kan het!’ op woensdag 3 februari om 10.00 uur of op vrijdag 5 februari om 17.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Christianne Maurer (al 20 jaar docent Muziek op Schoot) neemt de kinderen vertellend en zingend mee in het grappige en ontroerende verhaal.

TIPS EN EXTRA’S Op de website van de Bibliotheek vinden ouders tips om thuis van voorlezen een feestje te maken. Ook staan daar leuke filmpjes, liedjes, knutselwerkjes en kleurplaten, om het verhaal van Coco nog meer tot leven te brengen.

Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheeklekijssel.nl/nationale-voorleesdagen-2021

advertentie
advertentie