Afbeelding
Foto door form PxHere

5 feitjes over led verlichting die je als bedrijf MOET kennen.

12 januari 2021 om 07:28 Partnercontent

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen, de toekomst van verlichting is led verlichting. Led duikt op steeds meer plekken op, soms ook waar je het niet zou verwachten. De mogelijkheden tot innovatie met deze nieuwe manier van verlichten zijn zo goed als eindeloos. Sinds 2020 is led verlichting verplicht voor bedrijven. De meningen over deze verplichtingen zijn zwaar verdeeld, in dit blogartikel delen we 5 feitjes waarom het altijd een goed idee is om als bedrijf meer te investeren in led verlichting!

Led verlichting is dimbaar.

Led verlichting kun je instellen op verschillende sterktes en dus kun je ze prima gebruiken als dimbare lampen. Maar, niet alle lampen zijn dimbaar, deze moet wel de juiste functies hebben. Echter, de meeste ledlampen hebben deze functie wél.

Ook komt zakelijk led verlichting in de meeste gevallen in verschillende kleuren waarbij je de keuze kunt maken voor warme tonen voor meer sfeer in huis. Wanneer je scherper licht nodig hebt kun je de keuze maken voor heldere tonen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om goed te kunnen lezen en effectiever te kunnen werken.

Led verlichting voor op kantoor is daarnaast ook goed te richten op bepaalde plekken, je hebt zelfs strategieën voor het plaatsen van ledspots, dit leidt tot zo min mogelijk lichtvervuiling. Dit is ideaal voor het creëren van een goede en productieve werkomgeving. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dan onder invloed van genoeg (en het juiste) licht, werknemers productiever zijn. Neem voor de mogelijkheden eens een kijkje op letsleds.nl

 Led wordt niet warm.

Led verlichting is voorzien van speciale technologie waardoor veruit het grootste gedeelte van de energie wordt omgezet in licht in plaats van warmte. Dit is daarentegen niet het geval bij bijvoorbeeld een gloeilamp. Dit is een van de grootste pluspunten van led verlichting. Dit maakt namelijk dat led verlichting ongelooflijk veelzijdig is. Je hoeft namelijk bij het plaatsen van de lampen niet te letten op het feit dat je ze te dicht bij ontvlambare materialen plaatst, maar je kunt de verlichting plaatsen waar je maar wilt! Dit is ideaal voor op kantoor, je kunt dan namelijk altijd de strategie toepassen die het beste werkt en het meest kostenbesparend is.

 Led verlichting is zo goed als onbreekbaar.

Led verlichting zal niet heel gauw stukvallen. Je ziet steeds meer dat op plekken waar goede en betrouwbare verlichting een cruciale rol speelt dat er led verlichting wordt geplaatst. Onder andere bij signaalborden, straatverlichting en verkeerslichten. Dit betekent als bedrijf dat je weinig afschrijvingskosten zult hebben op het gebied van verlichting.

 Led verlichting schrikt insecten af.

Dit is ook behoorlijk fijn aan led verlichting. Waar de Uv-straling in gloei- of halogeenlampen juist insecten aantrekt, geeft led verlichting amper Uv-straling af. Het is tevens zo dat led verlichting juist een afwerende factor heeft wanneer het aankomt op kleine vliegjes en muggen. Insecten op kantoor is vaak vervelend en ook ongezond, led verlichting draagt dus ook bij aan een gezondere werkomgeving.

 Led verlichting is opgewassen tegen grote temperatuurverschillen.

Led verlichting kan extreme temperaturen prima verdragen. Dit maakt dat je, wat temperatuur betreft, het hele jaar door gebruik kunt maken van led verlichting. We krijgen de laatste jaren steeds meer te maken met hittegolven in Nederland gedurende de zomer, en ze lijken elk jaar langer te worden. Met led verlichting is dit geen probleem, led verlichting kan meestal een maximum temperatuur van 85 graden Celsius verdragen.

Led verlichting heeft daarnaast, zoals veel mensen weten, een hele lange levensduur. Het aantal branduren van led verlichting komt op een maximum van 50.000 uur. Hiermee kun je de verlichting 7 uur per dag laten branden, en dan nog gaat de lamp 20 jaar mee. Velen mensen denken dat de lange levensduur van led verlichting in gevaar komt bij hogere temperaturen, dit is dus niet waar.

Heb je nog twijfels over welke ledlampen passen bij jouw bedrijf? Neem dan eens een kijkje op letsleds.nl.

advertentie
advertentie