Cultuurhuis Schoneveld
Cultuurhuis Schoneveld Archief BDUMedia / NCS

Wegens succes gaat Ontmoetingscentrum Zonnehout een derde dag open

11 januari 2021 om 15:44 Activiteiten

HOUTEN De opening van het Ontmoetingscentrum Zonnehout van Vitras/Santé Partners in november jl. blijkt te voldoen aan de behoeften van mensen met vergeetachtigheid of dementie én hun mantelzorgers in de gemeente Houten. Daarom gaat het Ontmoetingscentrum per 5 februari een derde dag open.

Het is soms moeilijk een eerste stap te zetten om naar het Ontmoetingscentrum te gaan. Coördinator Annette Stock: ,,Wij zien twijfels vanuit de deelnemers en ook van de mantelzorgers. Partners of kinderen vragen zich af of ze er goed aan doen om hun naaste naar ons toe te laten gaan. Als het dan een gezellige dag was, zijn mantelzorgers opgelucht en willen deelnemers het liefst vaker komen.” Een mantelzorger geeft aan: ,,Mijn man kwam thuis met een lachje. Dat heb ik lang niet meer bij hem gezien.”

MANTELZORGERS VOELEN ZICH GESTEUND EN ONTLAST Mantelzorgers vinden het fijn om af en toe hun hart te luchten bij hun vast contactpersoon vanuit het Ontmoetingscentrum. Uit eerste contacten van mantelzorgers onder elkaar komt na voren dat zij het fijn vinden om te ontdekken dat ze niet alleen zijn met hun zorgen.

INMIDDELS EEN ECHTE GROEP De eerste weken begon met een heel klein groepje. ,,Inmiddels zijn wij gegroeid tot een groepje van zo’n 6 deelnemers per dag en dat maakt het nog gezelliger. Deelnemers kennen elkaar en weten van wie je een grapje kunt verwachten.”

FAVORIETE ACTIVITEITEN Het dagprogramma kent een afwisseling van activiteit en rust. Inmiddels zijn er favorieten per dag, zoals sjoelen, tekenenactiviteiten, op de woensdag een visje halen voor de lunch en spelletjes met een wedstrijdkarakter. Elke dag buiten een frisse neus halen hoort er standaard bij, ook als het weer niet echt uitnodigend is.

INDICATIE EN KOSTEN Voor deelname aan het Ontmoetingscentrum is een indicatie voor ‘begeleiding groep’ noodzakelijk via uw gemeente (WMO), de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of een Persoons Gebonden Budget (PGB). Casemanager dementie Jacqueline Eijndhoven (06 – 82 07 36 64 of j.eijndhoven@santepartners.nl) of haar collega casemanagers van ZorgSpectrum kunnen u ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie. 

INFORMATIE EN CONTACT Openingstijden: maandag, woensdag (en vrijdag vanaf 5 februari) van 9.00-17.00 uur

Adres: Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 MX Houten

Telefoonnummer: 06-20820081

E-mail: ochouten@santepartners.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van het Ontmoetingscentrum Annette Stock (06 – 10 45 96 38 of a.stock@santepartners.nl).

advertentie
advertentie