Afbeelding
Doordraaiers

International Robin Sietsma nieuwe padeltrainer van de Doordraaiers

8 januari 2021 om 18:17 Overig

HOUTEN Robin Sietsma gaat per 1 maart de padellessen verzorgen bij de Doordraaiers met RS Pro Padel Academy. Robin begon met tennis maar speelt nu zo’n 6 jaar padel. Hij was direct verkocht aan dit nieuwe racketspel. Inmiddels heeft hij na veel trainen en spelen in binnen- en buitenland een plek veroverd in het Nederlands Herenteam Padel. Hij behaalde met Nederland de 5e plaats bij het EK in Lissabon. De kwalificatie voor het WK in Qatar is in 2020 helaas afgelast vanwege Covid. Hij heeft zijn eigen Padel Academy opgezet en heeft veel zin om te beginnen bij de Doordraaiers. Naast padeltrainer werkt hij 2 dagen per week als fysiotherapeut in een gezondheidscentrum in Utrecht.

Wat padel zo leuk maakt volgens Robin is dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt om een punt te maken of om juist de bal nog onverwachts terug te spelen, bijvoorbeeld via de glaswand.
Daarom zijn positie, tactiek en beweeglijkheid erg belangrijk op de baan, evenals communicatie met je partner. Verder komt er natuurlijk een heel andere techniek bij kijken dan met tennis, die je, naarmate je hoger gaat/wilt spelen, steeds meer nodig zult hebben.

Wat hem aanspreekt bij de Doordraaiers is dat er veel enthousiaste padellers rondlopen (van beginners tot hoofdklasse) en dat kan alleen maar groeien. Zeker nu er sinds afgelopen jaar weer twee banen zijn bijgekomen en het aantal padelleden sterk is toegenomen. Zijn doel is om een gestructureerde en kwalitatief goede padeltraining te verzorgen bij de Doordraaiers om zo padellers van alle niveaus te enthousiasmeren en betere spelers te maken. Vanaf medio januari 2021 kan men zich inschrijven voor de padellessen bij de Doordraaiers.

advertentie
advertentie