Het Houtens Erf
Het Houtens Erf TS

Bewoners Zorgspectrum coronavrij

5 januari 2021 om 14:23 Corona

HOUTEN Bij de huizen van Zorgspectrum in Houten hebben op dit moment geen bewoners corona. Bij Loericker Stee van Warande zijn het er enkelen. Ondanks de hoge landelijke cijfers gaat het hier dus opvallend goed. 

door Agnes Corbeij

Het Haltna Huis en Houtens Erf zijn corona vrij, als het om bewoners gaat. De corona-afdeling in het Haltnahuis is daar een uitzondering op. Daar liggen bewoners uit de hele regio, maar ook daar liggen op dit moment niet veel mensen, aldus een woordvoerder. ,,Op dit moment hebben we alleen besmettingen onder bewoners in Vianen. We waren wel bang voor een stijging na de kerst, maar dat is tot nu toe niet gebeurd.”

Omdat die angst er vooraf wel was, zijn er maatregelen genomen. De woordvoerder: ,,Van alle bewoners die met kerst naar familie ging, werd meteen bij terugkomst een test afgenomen. Ook moesten ze een paar dagen in quarantaine. Dat wist iedereen ruim voor de kerst.” Ook worden nog steeds alle beschermende middelen zoals mondkapjes en handschoenen gebruikt door het zorgpersoneel.   

Ondanks dat het nu goed gaat, blijft iedereen alert. In oktober was het nog flink raak bij Loericker Stee, waar een kwart van de bewoners besmet bleek met het virus. Volgens een woordvoerder van Warande, overleden tussen oktober en december tien bewoners. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie