Julian (8jr) en Thomas (5 jr) trots na afloop
Julian (8jr) en Thomas (5 jr) trots na afloop Charles Verwimp

19e (digitale( Nieuwjaaarduik Houten groot succes

1 januari 2021 om 13:25 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Geen enorme dansende- en rennende mensenmassa op Nieuwjaarsdag op het strand van de Rietplas.  Burgemeester Gilbert Isabella gaf het startsignaal voor special Corona Nieuwjaars thuisduik Houten digitaal. Vijftienhonderd personen volgden de digitale duik live vanuit thuis.  

Vanwege de afgekondigde Coronamaatregelen had  de organisatie met succes gekozen voor een andere, wel toegestane , corona proof opzet van de 19e editie van de Nieuwjaarsduik Houten. Het werd een groot succes. De thuisduik in badkamers, ligbaden, voortuinen of balkons. Hierbij werd  dankbaar gebruik gemaakt van de unieke uitgegeven “nieuwjaarsduik soepblikken” van Unox. Deze waren  hiervoor speciaal gevuld met echt zeewater uit de Noordzee. Onder het mom, kun jij niet naar de duik komen, dan komen wij naar jou” is er toch een duik mogelijk, een thuisduik.  De Houtense nieuwjaarsduik organisatie kreeg 60 deelname aanmeldingen waarvan de eerste 25 deelnemers met kenmerkende oranje duikmuts digitaal op het beeldscherm samenkwamen.  

Omroep Houten

Een groot compliment voor Omroep Houten die kosten nog moeite hadden gespaard om het bijzondere evenement groots in beeld te brengen. Alle personen die een rol hadden binnen de duikeditie werden vooraf gefilmd en achter elkaar gemonteerd voor de uitzending. Via een You-tube kanaal verbinding kon iedereen live meegenieten. Het begon allemaal om 11.45 uur met een welkomswoord van de voorzitter Eric de Groot. Vervolgens gaf de Reddingsbrigade Houten tips over veilig thuisduiken en kreeg Damian Murphy voor het 15e achtereenvolgende jaar, de deelnemers in beweging met zijn nieuwjaarsduik warming-up. Burgemeester Gilbert Isabella kwam even voor 12.00 uur in beeld. Hij prees de inwoners van Houten voor hun creatieve inzet om toch evenementen mogelijk te maken. In deze moeilijke tijd  de duik ook een goed doel centraal stelt, Kika en wenste iedereen een goed en gezond jaar toe.  Na het belsignaal klokslag 12.00 uur gooiden de digitale duik deelnemers massaal water over zichzelf of over anderen heen. Een hilarisch schouwspel. 60 startbewijzen zijn uitgegeven .

Eerste duikervaring

Voor de acht jarige Julian van den Brink en zijn vijfjarige broertje Thomas uit Houten, was 1 januari een dag om nooit meer te vergeten.  Voor het eerst maakten ze kennis met een Nieuwjaarsduik en dan ook nog met een digitale thuisversie dat live werd uitgezonden. Het allermooiste vonden de jongens dat ze niet alleen een herinneringsvaantje ontvingen, maar ook een knal oranje UNOX duikmuts. Die droegen ze de hele dag buiten om te laten zien dat ze ook iets heel stoers hebben gedaan.

Regionaal TV bezoek.

Voor Max Wout was  het dit jaar de dertiende keer dat hij meedeed aan de duik. Wout; “Ik vind het altijd een ludieke manier om het jaar mee te beginnen. Mijn zus Nancy dook samen met mij. Blij verrast was hij dat RTV Utrecht contact opnam en vroeg of er bij hem thuis opname gemaakt mochten worden van de thuisduik. Die zullen daarbij ook beelden van Omroep Houten gebruiken. “vooral het opentrekken van het UNOX blik met zeewater moest goed in beeld komen vonden zij.

Medaille

Ieder deelnemer aan de digitale duik die daarvan een foto als bewijs materiaal naar het e-mail adres van de organisatie toezend krijgt het herinneringsvaantje toegestuurd. Na een jaar van ontbering is er eindelijk weer ruimte voor een beloning vond de organisatie Deze bijzondere editie telt daarom ook gewoon mee in de deelname ranking van elke duiker. Kaj van Diemen deed voor de 5e keer en krijgt hiervoor nog een  medaille uitgereikt. Evenals Marianne Gaakeer en Willemijn de Graaf, die krijgen het  voor 15 jaar deelname.   

De totale opbrengst van de deelname bewijzen en de donaties die gedaan kunnen worden op de website, kwamen geheel ten goede aan KIKA. Een organisatie dat onderzoek doet naar het bestrijden van kinderkanker.  Doneren kan nog steeds op Nieuwjaarsduikhouten.nl

De 25 digitale duik deelnemers Nieuwjaarsduik Houten
advertentie
advertentie