Afbeelding
Stichting Nieuwjaarsduik Houten

19e Nieuwjaarsduik Houten gaat coronaproof en in beperkte omvang toch door

26 december 2020 om 19:42 Evenementen

HOUTEN Goed nieuws voor de Nieuwjaarsduikliefhebbers uit Houten en omstreken. De duik gaat tóch door op Nieuwjaarsmorgen. Geen massaal treffen op het strand van de Rietplas, maar als gevolg van de afgekondigde maatregelen als een verantwoorde- en kleinschalige thuisduik in de eigen veilige bubbel. Burgemeester Gilbert Isabella zal daarbij even voor 12.00 uur aftellen en het startsein geven.

Iedereen die dit spektakel wil meemaken, kan dit live volgen via de YouTube/Zoom-link die op de site van omroep Houten en de Nieuwjaarsduik Houten staat. 

ALLES UIT DE KAST Een nieuwjaarsdag in Houten zonder Nieuwjaarsduik is eigenlijk iets ondenkbaars, vonden de organisatoren Eric de Groot, Erik Akkerman en Evert de Graaf en de ondersteunende organisaties. Alles werd uit de kast getrokken om vooral te zoeken naar wat er nog wel mogelijk is binnen de afgekondigde coronamaatregelen. De oplossing werd gevonden; de thuisduik virtueel. Vijfentwintig deelnemers zullen hiervoor vanuit hun eigen tuin, balkon of badkamer met badkleding aan vanaf 11.45 uur virtueel samenkomen op het beeldscherm. Klokslag 12.00 uur zullen zij een special UNOX soepblik, ditmaal met ijskoud zeewater gevuld, over zichzelf uitgieten of het over zich laten gieten. Het ultieme moment om daarmee fris het nieuwe jaar te beginnen.

TOESPRAAK De voorzitter van de stichting, Eric de Groot, zal deze bijzondere Corona 19e editie openen om 11.45 uur en daarbij de watertemperatuur van een gevulde blik met zeewater meten. Traditiegetrouw wordt daarna de warming-up verzorgd door Damian Murphy. De burgemeester zal een korte toespraak houden en afsluiten met het aftellen en het geven van het startsein. 

ECHT ZEEWATER De deelnemers die zullen thuisduiken, zijn uitsluitend personen die ook in de Rietplas van Houten renden op 1 januari 2020. Zij worden hiervoor allemaal persoonlijk aangeschreven. Het startbewijs zal op volgorde van aanmelding worden toegekend. Zij ontvangen dan een deelname bewijs, het UNOX-soepblik met echt zeewater, een duikmuts en een uniek herinneringsvaantje dat een absoluut collectorsitem zal worden.

Elk jaar draagt de stichting een geldbedrag af aan een goed doel en dat is dit jaar KIKA. Een organisatie die onderzoek doet naar het bestrijden van kinderkanker. De totale opbrengst van de deelname bewijzen en de donaties die gedaan kunnen worden op de website, komen geheel ten goede aan KIKA. Er is ook nog een UNOX thuisduikblik 2021 met oranje duikmuts beschikbaar voor de sponsoren met het hoogste of bijna hoogste gesponsorde bedrag. 

Omroep Houten faciliteert alle techniek, de vooropnamen en de realisatie van de Nieuwjaarsduik Houten-uitzending. 

advertentie
advertentie