Afbeelding
Irene van Valen

Hun laatste kerst omlijst door muziek

25 december 2020 om 16:02 Muziek

HOUTEN Ondanks de kou werden op eerste kerstdag de buitendeuren van de vier kamers in het hospice om beurten geopend. Zo konden de gasten luisteren naar kerstliederen die vanuit de tuin gezongen werden door Celine van Valen onder begeleiding van haar vader Marcel.

door Irene van Valen


Steeds opende Celine met: ,,Hallo, we gaan een paar liedjes voor u zingen.” Vervolgens zette ze in met ‘Have yourself a merry little christmas’, gevolgd door ‘Mary did you know’ en afsluitend ‘Oh holy night’. Haar beloning waren tranen van ontroering en een glimlach op ieders gezicht.

LIEDEREN Gasten kregen extra dekens over zich heen en zakdoekjes werden klaargelegd. Alles om op kerstdag de kou te verdrijven en harten te verwarmen met muziek. Een man luisterde me gesloten ogen, terwijl zijn handen mee wiegden op de muziek. Een vrouw applaudisseerde uitbundig en zei: ,,Wat mooi.” De derde gast bedankte hartelijk: ,,Fantastisch dat jullie dit met kerst doen.” De laatste bedankte al voordat Celine inzette: ,,Dat jullie deze moeite doen vind ik zo fijn. Hij neuriede met tranen in zijn ogen mee.” Zelf was hij saxofonist in een band. Celine besloot nog één extra lied te zingen, omdat hij zo ontroerd was; ‘Gloria in Excelsis Deo.’ Na afloop zij de man: ,,Bedankt voor dit prachtige cadeau. Het voelt alsof ik de hemel in werd gezongen.” Celine wenste na afloopt iedere gast een goede kerst.

INTENS Marcel: ,,Het is bijzonder hoe we mensen weten te raken en hoe geëmotioneerd zij zijn door muziek.” Celine vult aan: ,,Het is heel tof om te zingen voor mensen in het algemeen, maar deze mensen laten nog duidelijker en opener hun emotie zien. Hun dankbaarheid is intenser.” Verpleegkundige Harma Smit besluit: ,,Voor deze mensen is dit hun laatste kerst. Er mogen minder mensen op visite komen, dan is jullie muziek heel fijn. Mensen zijn dankbaar.”

advertentie
advertentie