Een attentie voor bewoners van Houtens Erf
Een attentie voor bewoners van Houtens Erf Lotte Prosman

Geld ingezameld via digitale markt en veiling

23 december 2020 om 10:23 Corona

HOUTEN Wellicht heeft u er al eens van gehoord: de facebookgroep Digitale Vrijmarkt Houten. Een groep die onstaan is toen begin de jaar Covid-19 hard om zich heen greep en er geen vrijmarkt kon zijn op koningsdag. Deze markt was zo’n groot succes dat sindsdien er eens in de zoveel maanden een digitale markt is.

,,In december zou er een digitale kerstmarkt plaatsvinden maar wij wilden in deze feestelijke maand ook iets extra’s kunnen betekenen voor mensen die dit hard nodig hebben. Zo ontstond het idee van een veiling voor en door Houtenaren”, vertelt Linda Prosman. ,,Allerlei Houtense ondernemers hebben zich aangemeld als sponsor waardoor er een groot scala aan te winnen prijzen ontstond. Van grote chocoladepakketten, sieraden, schoenen, boeken, een hondercursus tot dinerbonnen, en ga zo maar door.”

Op 1 december startte de veiling en op 13 december, de dag van de digitale kerstmarkt, eindigde deze om 20:00 uur. Er is ruim €500,- opgehaald!
Dit bedrag is besteed aan feestelijke attenties om zowel de bewoners als de medewerkers van ZorgSpectrum locatie Houten Erf in het zonnetje te zetten. ,,Voor hen is deze tijd niet makkelijk. Medewerkers die langere en meer werkdagen hebben en constant alert moeten zijn op het naleven van de maatregelen. En bewoners die weinig tot geen bezoek krijgen terwijl daar juist zo’n behoefte aan is, waar eenzaamheid die op de loer ligt, ze niet op pad kunnen gaan, etc.”

Afgelopen zaterdag 19 dec. heeft de kerstman de attenties uitgedeeld. Allemaal voorzien van een handgeschreven kaartje en inclusief advocaat en chocomelk met slagroom, chocolaatjes en koekjes. ,,Wat waren ze dankbaar! Zo veel stralende gezichten! Deze happening heeft duidelijk grote indruk gemaakt op de medewerkers en bewoners. Hier wordt nog lang over nagepraat. Dit was precies waar we het voor deden: een lichtpuntje zijn in donkere dagen!” aldus Annabelle, Sherella en Lotte, de beheerders van de Digitale Vrijmarkt Houten. 

Sponsors van de prijzen van de veiling:
- allerlei bijdragen van individuen
- allerlei Houtense ondernemingen zoals:
- Voetreflextherapie De Lijster
- Hondenschool Sammie
- Cupcake Queen
- Tante Truus pannenkoeken
- JustC Jewellery
- De echte bakker Michel
- AH Oude Dorp
- Diner At Six

Een attentie voor bewoners van Houtens Erf
advertentie
advertentie