Komende week worden er 1400 pakken chocomel verspreid door heel Houten om mensen uit te nodigen voor de online kerstnachtdienst 'Schitterend Licht'
Komende week worden er 1400 pakken chocomel verspreid door heel Houten om mensen uit te nodigen voor de online kerstnachtdienst 'Schitterend Licht' Klaas Stienstra

Online kerstnachtdienst 'Schitterend Licht' speciaal voor inwoners van Houten

19 december 2020 om 15:43 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Donderdagavond 24 december om 20.30 uur wordt via het YouTube kanaal van De Lichtboog de online kerstnachtdienst ‘Schitterend Licht’ gelanceerd. De dienst is vooraf opgenomen met mooie kerstliederen, het kerstverhaal en een engelenkoor vanuit het Oude Dorp. De dienst is het hele weekend nog te bekijken. Richard Roest, voorganger van De Lichtboog: “De dienst is speciaal voor alle inwoners van Houten. Met mooie herkenbare beelden, muziek en prachtige kerstliederen gezongen door een engelenkoor van  kinderen uit Houten.” Om de dienst extra onder de aandacht te brengen worden er in de komende week 1.400 pakken chocomel bezorgd door heel Houten.

Schitterend Licht

Kerst ziet er dit jaar anders uit dan we gewend zijn. Niet groots en uitbundig in een volle kerk of met de hele familie om de tafel, maar klein en intiem. Dat brengt gemis met zich mee, maar het brengt ons ook terug naar het kerstverhaal. Baby Jezus werd geboren onder omstandigheden die heel anders waren dan zijn ouders hadden bedacht. Ver weg van huis in een stal. Maar juist waar alles anders gaat dan wij plannen, daar wordt hoop geboren. Roest: “Hoop en Licht kunnen we allemaal gebruiken in deze tijd, met deze dienst ‘Schitterend Licht’ willen we dat brengen voor de bewoners van Houten.” De dienst is het hele weekend nog te bekijken.

Liters Chocomel

Om deze dienst onder de aandacht te brengen bedacht de kerk een ludieke actie. In de dagen voor kerst worden er 1.400 feestelijke pakken chocomel uitgedeeld aan inwoners van Houten met daaraan een uitnodigingskaart om te kijken naar de dienst. Roest: “Ik hoop dat mensen met elkaar naar de dienst gaan kijken met een warme kop chocolademelk met slagroom, want kerst is immers een feest.”

De dienst is te bekijken via live.delichtboog.nl

advertentie
advertentie