Bibliotheek Houten Centrum
Bibliotheek Houten Centrum TS

Bibliotheek gesloten, online lezen en AfhaalBieb gaat in januari weer open

17 december 2020 om 10:35 Corona

HOUTEN Helaas zijn de deuren van alle Bibliotheken weer gesloten tot en met dinsdag 19 januari. Maar er talloze mogelijkheden om online te blijven lezen, luisteren en leren. Mensen die niet digitaal kunnen lenen en lezen, kunnen vanaf zaterdag 2 januari weer een bestelling plaatsen voor de AfhaalBieb.

De medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek Lek & IJssel hebben veel en vaak moeten schakelen tussen de normale dienstverlening, de AfhaalBieb en andere vormen van dienstverlening. Dit heeft veel van hen gevraagd. Daarom geeft de Bibliotheek Lek & IJssel haar medewerkers en vrijwilligers een adempauze. Zo kan de dienstverlening in het nieuwe jaar weer met nieuwe energie en enthousiasme opgestart worden.

AFHAALBIEB Vanaf zaterdag 2 januari om 13.00 uur kunnen mensen die niet digitaal kunnen lezen, opnieuw boeken bestellen in de AfhaalBieb. Vanaf dinsdag 5 januari zijn deze vooraf bestelde boeken op te halen in Houten-Centrum. Alle informatie over de AfhaalBieb is te vinden op bibliotheeklekijssel.nl/afhaalbieb.

LENEN EN TERUGBRENGEN Materialen terugbrengen is tijdelijk niet mogelijk. De inleverbussen zijn tot maandag 4 januari gesloten. De leentermijn van alle geleende materialen is voor iedereen verlengd tot en met woensdag 27 januari.

ACTIVITEITEN Activiteiten op de vestigingen, op scholen en kinderopvang zijn tot en met 19 januari afgelast. De taallessen worden, waar mogelijk, online voortgezet. Op maandag 4 januari wordt er gekeken of, en zo ja, welke andere activiteiten weer opgestart kunnen worden.

ONLINE Met meer dan 30.000 e-books en meer dan 4.000 luisterboeken in de online Bibliotheek kunnen leden van alle leeftijden gewoon blijven lezen, leren en luisteren. Daarnaast zijn er de TijdschriftenBieb, PressReader en de Voorleeshoek. Kijk voor meer tips over online lezen, leren en luisteren op www.bibliotheeklekijssel.nl/online.

De Bibliotheek is te bereiken via klantenservice@bibliotheeklekijssel.nl. Vanaf 4 januari ook weer telefonisch bereikbaar op 085 48 35 432. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/nieuws.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie