Afbeelding
Tanja Vlieger

Supporters van schoon

26 maart 2018 om 11:25 lokaal

HOUTEN Zaterdag 24 maart deed Houten voor de tiende keer mee aan de Landelijke Opschoondag. Op 19 plekken in de gemeente waren opschoonacties georganiseerd door buurtambassadeurs. Via de website 'Supporter van schoon' hadden zij hun actie aangemeld en opruimhulpmiddelen te leen gekregen. Jong en oud deed mee, sommigen in groepsverband, van scholen tot hardloopclubs.

Tanja Vlieger

GROENTEN ZONDER PLASTIC Aleid Groothoff doet al mee vanaf het eerste uur, maar zwerfafval rapen doet ze niet alleen op de Landelijke Opschoondag. "Gewoon even afstappen van je fiets als je iets ziet liggen." Ze is haar hele leven al milieubewust bezig. "Sinds m'n achttiende eet ik geen vlees meer en sinds een paar jaar ben ik ook met zuivel en dergelijke gestopt." Aleid rijdt geen auto en werkt bij het Doorgeefluik waar tweedehands huisraad wordt verzameld voor statushouders. Ze doet haar boodschappen het liefst op de markt, waar ze groenten gewoon zonder plasticje kan kopen. "Er zijn zelfs soepgroenten los te koop, dat vind ik fantastisch!"
FIETSKAR Als het fotomoment met de burgemeester geweest is, maakt iedereen zich klaar om aan de slag te gaan. Hesje en handschoenen aan. Vuilniszak in ring met handvat vastklemmen. Gewapend met een grijpertje of prikstok wil iedereen een kant op gaan, maar Aleid roept iedereen nog even bij elkaar. "Ik wil weten waar iedereen is, zodat we niet in elkaars gebied gaan lopen. En als de zak vol is, gewoon laten staan, dan kom ik die met de fietskar halen." Houten is weer een stukje schoner.

advertentie
advertentie